8.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Mladi se opet okupili na Jarunu, a veselo je bilo i ispred...

Mladi se opet okupili na Jarunu, a veselo je bilo i ispred HNK: Treštala je muzika cijelu noć

Studenti smo, mjesecima ništa ne radi, moramo imati ispušni ventil. Na otvorenom smo, ne vidim veliki problem u tome.

Rekli su to studenti Studentskog doma Stjepan Radić, koji su se preko vikenda zabavljali ispred doma, ali i na obližnjem parkiralištu kod Sportskog parka Mladost.

– Ovakvog druženja ima svaki vikend. Počinje se u kampusu, a onda oko 22 sata redari zamole da se ide u sobe, ali uglavnom studenti odu do parkinga kraj Roka. U noći s petka na subotu je intervenirala i policija koja je otjerala studente, ali neki su se vratili – kažu studenti i naglašavaju da su svjesni pandemije, ali da ih moramo razumjeti.

– Situacija je teška, ali i psiha je na ivici, ispitni su rokovi, stres, moramo se malo opustiti. A uz to, kad vidimo da se i državni vrh ne drži mjera, onda nas lupi i inat. Ako oni mogu kršiti mjere (više od 25 ljudi na sprovodu saborskog zastupnika Miroslava Tuđmana op. a.), onda možemo malo i mi – objašnjavali su još jučer studenti, a onda su se opet okupili u noći sa subote na nedjelju na Jarunu.

Osim toga, brojna druženja su se događala i, sad već tradicionalno, ispred HNK-a Zagreb, ali i na Cvjetnom trgu, gdje su brojni građani uživali u toplom vremenu na otvorenom.

S druge strane šef stožera civilne zaštite Davor Božinoć kaže “da su epidemiološke brojke su još uvijek dobre, ali se ne smijemo zanositi da je virus nestao”. Upitan da komentira ‘gužve u hrvatskim gradovima’, napomenuo je kako bi ‘alternativa tome’ bila proglašenje policijskog sata, a što je odbacio kao mogućnost.

– Mi bi najradije da ovo ne moramo raditi, nitko se nije pripremao za pandemiju. O pandemijama su se možda snimili neki filmovi, napisalo par knjiga zadnjih godina, ali se zapravo cijeli svijet po prvi put suočava s ovakvom zarazom koja je zahvatila svaki kutak zemaljske kugle i svi imaju isti prioritet – zaštititi živote ljudi, a s druge strane omogućiti ekonomiji da funkcionira, i u tome se donose različite mjere – istaknuo je Božinović i naglasio kako ne isključuje mogućnost popuštanja mjera.

– Mislim da ćemo ići u tom smjeru, ovaj put prije turističke sezone. Ne mogu reći kada, ali će do toga sigurno doći – rekao je Božinović, pišu 24sata.

Studenti su partijali kraj doma na Savi: Ako Vlada može kršiti mjere, možemo malo i mi

Najnovije

Još iz rubrike