Plenković: Milo moje vrati se doma, skuvala sam ti paštašutu

Piše: Ante Rašić

Tri mjeseca nas dijeli od lokalnih izora, a najveća hrvatska stranka, stranka na vlasti muku muči s kandidatima za gradonačelnike, župane, načelnike općina.

Nakon što je najizgledniji kandidat stožerne stranke u Hrvata, Damir Vanđelić shvatio da mu je bolji vrabac u ruci nego golub na grani i odbacio svaku mogućnost da bide ičiji, pa tako i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika, HDZ se našao u situaciji da mora naći novog kandidata koji mora biti bolji od goreg.

HDZ sada mora pretresti prvi, drugi pa čak i treći ešalon kandidata da spasi što se spasiti može inače će morati podržati Milana Bandića za gradonačelnika, što Bandić s nestrpljenjem očekuje i navija da izaberu što boljeg i jačeg kandidata, a da ga uspiju pronaći, nudi im i pomoć u vidu svijeće i to petrolejku kako bi im olakšao potragu.

Koliko je situacija teška za stožernu stranku u Hrvata najbolje svjedoče izjave istaknutih članova HDZ-a koji su otvorili internu kladionicu hoće li budući kandidat za gradonačelnika nadmašiti rezultat Drage Prgometa. Nevjerojatno da je odnos 1:5 .

Neki članovi idu toliko daleko da pozivaju Glavnog državnog inspektora da istraži teren, napokon prijeđe Savu i ode do Dubrave ne bi li istražio kako stoje stvari na terenu i pronađe pogodnog kandidata. Kaže da ne bi bilo loše da zamoli za pomoć bivšeg Glavnog tajnika stranke, Vasu da mu pomogne u ispitivanju terena jer on još uvijek slovi kao onaj tko najbolje zna gdje se peku janjci i kroji politika u sjeni, a kako stvari stoje upravo ti iz sjene sad najviše trebaju. Možda mogu pomoć potražiti i na Viber i WhatsApp grupama.

Neki pojedinci toliko su skeptici da zazivaju samog Andreja Plenkovića da se kandidira i spasi situaciju u Glavnom gradu svih Hrvata pa i Hercegovaca, koji su u ovoj situaciji najveći problem jer oni uvijek glasaju za ADZ, osim kad je i Bandić u igri jer onda se mora za „rođu”.

Možda je najbolji prijedlog dao jedan član koji je predložio da HDZ podrži Miroslava Škoru. Kaže, „dva puta je bio naš pa neka bude treća sreća, a dovoljno je da mu Andrej kaže: Milo moje vrati se doma, skuvala sam ti paštašutu”.

Share This Article