2.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ugledni gost kninskog gradonačelnika smatra: Boris Milošević više ne može biti pripadnik...

Ugledni gost kninskog gradonačelnika smatra: Boris Milošević više ne može biti pripadnik srpskog naroda, jer se prodao za osobne interese

Predsjednik Saveza raseljenih s Kosova i Metohije Miloš Stojković izjavio je da najava prisustvovanja proslavi 25. godina od najvećeg zločina u Europi u 20. stoljeću, genocida Hrvata nad Srbima i protjerivanje 500.000 Srba, predstavnika Srba u Hrvatskoj predstavnika Borisa Miloševića – SDSS jednako boli sve Srpske prognanike, bilo da su sa Kosova i Metohije ili Hrvatske, prenio je Informer 2. kolovoza lani, a Stojković, ugledni gost kninskog gradonačelnika Marka Jelića, zbog kojeg je i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izrazilo negodovanje.

Taj uglednik je lani imao poruku:

– To je dodatno poniženje za svakog Srpskog prognanika i poniženje srpskog stradanja. Takvi ljudi više ne mogu biti pripadnici Srpskog naroda, jer se prodaju za osobne interese, zanemarujući Srpsku zajednicu u Hrvatskoj. Sumnjamo da se radi o isključivo osobnom, a ne kako žele da se predstavi kolektivnom interesu Srba u Hrvatskoj, poručio je Stojković, prenosi Informer, što je Stojković sam zalijepio za svoju službenu fb-stranicu.

On ističe da raseljeni s Kosova i Metohije smatraju da je eventualni odlazak Borisa Miloševića u Knin na proslavu 25 godina od genocida Hrvata nad Srpskim narodom poniženje za sve prognanike iz Hrvatske i KIM.

– To je sramotan čin i takav čovjek u najmanju ruku ne može se smatrati Srbinom. Potpuno je neshvatljivo da neko ide na proslavu ,,Oluje”, najvećeg zločina u Europi u 20. stoljeću koji se obilježava kao ,,oslobađanje” Hrvatske od Srba, tamo ode kao Srbin. On bi se na taj način odrekao svih mučenika i stradalnika. To je i za nas prognane s Kosova i Metohije neprihvatljivo. To je isto kao kada bi predstavnik Srba otišao u spomen park teroriste i zikovca Jašarija, time bi se narugao svim prognanicima s Kosova i Metohije, zaključio je Stojković.

VIDEO Ugledni gost mu snimio video u Srpskom Kninu: Gradonačelnik Jelić bijesan; Miloš Stojković, sramite se! Tužni, kukavički i licemjerni postupak; Stojković: nemam veze s tim

VIDEO MVEP osuđuje snimku uglednog gosta iz srbijanskog izaslanstva s tvrđave u “Srpskom Kninu”

Najnovije

Još iz rubrike