Savo Štrbac brani Srbina koji je bacio bombu na HEP-ovce: Nije mogao izdržati maltretiranje

Srbin povratnik Milorad Arsenić (71), koji je uhićen u Hrvatskoj zbog bacanja bombe na radnike elektrodistribucije, uradio je to u rastrojstvu, ne mogavši više da izdrži maltretiranje, jer su mu došli isključiti struju iako im je pokazao priznanicu o plaćenom dugu, rekao je Srni direktor “Veritasa” Savo Štrbac.

On je naveo da je Arseniću Hrvatska elektroprivreda /HEP/ stalno radila probleme s računima za struju ispostavljajući mu uvijek iznova nove račune i za kuću njegove pokojne žene u selu Ožegovici, u kojoj više nitko nije živio.

“Sad su došli usred zime isključiti struju rekavši da duguje 380 kuna (oko 50 eura). Rekao im je da će, ako duguje, platiti, i otišao i platio. Oni su, međutim, ponovo došli sutradan i on im je pokazao račun o plaćenoj struji, ali su mu rekli da mu moraju odsjeći struju i popeli su se na stup”, naveo je Štrbac.

Direktor “Veritasa”, kome je ovo ispričao Arsenićev sin Predrag, naveo je da je njegovom ocu Miloradu u tom trenutku “pao mrak na oči”, da je ušao u kuću, uzeo bombu i bacio je.

Arsenić je do 1991. godine živio u Zagrebu i kao Srbin pobjegao je u rodno selo svoje žene Ožegovci, gdje su živjeli do 1995. godine, kada su morali ponovo bježati, ovog puta u Srbiju, pišu Nezavisne.

Iz Srbije se 2002. godine vratio sa ženom u njenu kuću u Ožegovcima, a s hrvatskim vlastima postigao je sporazum tako što je državi dao svoj stan u Zagrebu, a u zamjenu dobio obnovu kuće u Pakracu.

“Obitelj mu je uvela vodu i struju i on se nakon smrti supruge preselio u novu kuću u Pakracu, ali je stalno imao problema s računima za struju”, navodi Štrbac.

On je dodao da je Arsenić držao bombu u posjedu iz straha za vlastitu sigurnost.

Hrvatski mediji prenijeli su da je jutros u 9.20 časova 71-godišnji Milorad A. u Ulici Jana Žiške u Pakracu bacio bombu na tri radnika Hrvatske elektroprivrede (HEP) koji su mu došli isključiti struju.

Šef bolnice u Pakracu Marina Major izjavila je da je zdravstveno stanje dvojice radnika stabilno, dok je treći u kritičnom stanju i prebačen je u Zagreb.

Hrvatski mediji naveli su da je Milorad, nakon što su mu HEP-ovci pozvonili na vrata, rastrojen izašao iz kuće i ubrzo bacio bombu na njih.

Muškarac u Pakracu bacio eksplozivnu napravu na dvije osobe

Analiza: Zašto Andrej Plenković i ovakav HDZ neće donijeti prosperitet Hrvatskoj

Share This Article