7.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Dubrovačka bolnica četiri dana nije javila obitelji da je umro njihov član....

Dubrovačka bolnica četiri dana nije javila obitelji da je umro njihov član. Zaboravili su…

Obitelj iz Dubrovnika četiri dana nije znala da je preminuo član njihove obitelji jer su im iz tamošnje bolnice – zaboravili javiti. Cijelu priču obitelj u javnost je iznijela snaha preminulog rekavši kako je njezin svekar primljen u bolnicu 2. siječnja. Imao je moždani udar.

– Zbog situacije s koronom posjeti nisu dopušteni, znate kako je… Moja svekrva je više puta zvala bolnicu, ali joj je rečeno da će je, ako bude što novoga, netko nazvati. Čula se s doktorom 11. siječnja. Kad je nazvala tri dana kasnije i pitala za stanje njezinog supruga, liječnik joj je reako: ‘Kako vi ne znate?’. Ona je pitala: ‘A što ne znam?’ Rekao joj je da joj je suprug umro 11. siječnja – kazala je snaha pokojnika za Dnevnik.hr.

Dodala je kako im je rečeno da dođu po stvari preminulog što su i učinili dan kasnije, no glavna sestra rekla im je da je stvari bacila.

Također, kaže i kako su na otpusnom pismu naveli datum od 15. siječnja.

– Nema nikakve ljudskosti. Ovo ne radim ni iz jednog drugog razloga nego zbog jednostavnog ljudskog dostojanstva. Ovo nije fer, nije ljudski i nije normalno. Svekrov liječnik dr. Čerimagić je nakon tog poziva svekrve nazvao natrag i rekao kao da oprostimo, te da je liječnica koja je taj dan bila dežurna imala puno posla – ispričala je žena za Dnevnik.hr rekavši da je o svemu obavijestila i Ministarstvo zdravstva.

Ravnatelj bolnice Marijo Bekić potvrdio je da je zbog ovog slučaja osnovano Povjerenstvo za unutarnji nadzor. Ispitivanje okolnosti je u tijeku, a rezultati bi se trebali znati tijekom dana.

– Ono što već sada mogu reći jest da se radi o previdu od strane dežurne liječnice. Kazne za ovakav propust su predviđene, ali ne bih volio o tome govoriti dok Povjerenstvo na završi svoj posao. Liječnica se ispričala obitelji. Žao mi je što se to dogodilo u našoj bolnici. Ispričavam se obitelji, a isprike ću uputiti i njima osobno – kazao je ravnatelj Bekić rekavši kako će o svemu izvijestiti javnost čim rezultati istrage budu gotovi, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike