VIDEO Schwarzenegger o ocu koji ga je tukao i Donaldu Trumpu: Najgori ikada

Bivši guverner Kalifornije, austrijsko-američki glumac i bodybuilder Arnold Schwarzenegger (73) pridružio se valu osude Donalda Trumpa (74) prozivajući ga zbog nasilja u Capitolu u Washingtonu.

Schwarzenegger je, u stilu Terminatora, uputio poruku Trumpu. Nazvao ga je najgorim predsjednikom ikada, prenosi Dnevni Avaz.

U videu od sedam minuta koji je snimio za svoj YouTube kanal, usporedio je događaje u srijedu s Kristalnom noći iz 1938. koja je obilježila uspon nacističke Njemačke.

– Odrastao sam u Austriji. Jako sam svjestan Kristalne noći. Bila je to noć divljanja protiv Židova koju je 1938. izveo nacistički ekvivalent “Ponosnih dječaka”. Srijeda je ovdje bila “slomljenog stakla” upravo u Sjedinjenim Državama. Razbijeno staklo bilo je na prozorima Capitol Hilla. No rulja nije samo razbila prozore Capitola, razbili su ideje koje smo uzeli zdravo za gotovo – započeo je svoju objavu glumac i političar.

Schwarzenegger je potom ispričao osobnu priču iz djetinjstva u Austriji. Rođen 1947. godine, sjeća se posljedica Drugog svjetskog rata i utjecaja koji je imao na njegovu obitelj.

– Nikada to nisam podijelio tako javno jer je to bolno sjećanje. Ali moj bi se otac vraćao kući pijan jednom ili dva puta tjedno, urlao bi i tukao nas i plašio moju majku. Nisam ga smatrao totalno odgovornim jer je naš susjed isto radio svojoj obitelji – rekao je.

Predsjednik Trump neuspjeli je lider

Dodao je da mu je njegovo iskustvo odrastanja u Europi pokazalo “iz prve ruke kako stvari mogu izmaknuti kontroli”. Potom je osudio Trumpa, rekavši da je “tražio državni udar zavaravanjem ljudi lažima”.

– Mog oca i naše susjede također su zavodili lažima, a ja znam kamo takve laži vode, nastavio je Schwarzenegger.

– Predsjednik Trump neuspjeli je lider. Ući će u povijest kao najgori predsjednik ikada. Dobra stvar je što će uskoro biti nebitan kao stari tweet – rekao je.

Obrana demokracije

Video je završio želeći dobro izabranom predsjedniku Joe Bidenu (78) i ohrabrujući sve Amerikance da stanu iza njega.

– Novoizabrani predsjedniče Biden, stojimo s vama danas, sutra i zauvijek u obrani naše demokracije od onih koji bi joj prijetili – rekao je Schwarzenegger, prenosi Avaz.

Facebook Komentari