Toplice pune kao usred ljeta, a Božinović ne zna ništa o tome: Nemamo takvih potvrda, ne bih sad predstavljao to kao velik problem

Unatoč strogim epidemiološkim mjerama koje su na snazi, i ostaju na snazi do 31. siječnja, toplice posluju vrlo korektno s obzirom na pandemiju koja trese svijet više od godinu dana.

Ravnatelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da u tome ne vidi veliki problem. ”Moguće je, kao što znate od početka uvođenja mjera, da se potraži neka rupa u onome što je propisano. Međutim, ne bih sad predstavljao to kao velik problem”, izjavio je.

Također, rekao je da inspektori ravnateljstva civilne zaštite provode nadzore, no unatoč nadzorima s ovom situacijom nisu upoznati, već je o problemu saznao putem medija. ”Zatražit ćemo od lokalnih i županijskih stožera informacije”, dodao je.

Nezadovoljna čitateljica poslala je nekoliko fotografija iz jednih termi nadomak Zagreba, gdje se jasno vidi nedostatak socijalne distance i nepoštivanje epidemioloških mjera.

U Hrvatskoj se od početka uvođenja mjera špekulira i iskazuje nezadovoljstvo dvostrukim mjerilima, na što Stožer odmahuje glavom. Ministar Božinović svjestan je situacije te će se za nju i pobrinuti slanjem inspekcije na teren diljem Hrvatske da se utvrde sve okolnosti mogućih kršenja propisanih epidemioloških mjera.

”Ja znam na što želite ukazati, da neke aktivnosti nisu dopuštene, pogotovo kad je u pitanju bavljenje sportom, a negdje se pronađe neka rupa. Ne u zakonu, nego u odluci da se nešto organizira, ali tome ćemo se posvetiti slanjem inspekcija civilne zaštite da vidimo o čemu se tu radi”, zaključio je Božinović, piše Dnevnik.hr

Facebook Komentari