Tenisačima koji prekrše mjere prijeti i – zatvor! Privilegirani Đoković se usprotivio: Nije fer

Ovogodišnji Australian Open održat će se po strogim pravilima kako bi se među tenisačima izbjegla zaraza korona virusom, a kršenje tih pravila moglo bi dovesti do diskvalifikacije, ogromne novčane kazne pa sve do potencijalnih zatvorskih kazni ili deportacije iz Australije!

Turnir će se održati u Melbourneu od 8. veljače, a tenisači će po dolasku u Australiju morati proći kroz obaveznu dvotjednu samoizolaciju u hotelu. Bit će im dopušteno pet sati treninga i vježbe dnevno, no kršenje toga oštro će se sankcionirati.

– U slučaju ikakvih prekršaja igrača ćemo odmah izbaciti iz države i oštro kazniti. Naš cilj je osigurati zajednicu, kao i igrače. Melbourne je sad najsigurnije mjesto na svijetu i nećemo riskirati ničije zdravlje – rekao je prvi čovjek turnira Craig Tiley.

Organizatori se čak nadaju popuniti i oko 50 % ukupnog kapaciteta gledatelja.

Ipak, nije sve tako blistavo. Brojni tenisači naljutili su se zbog toga što je otkriveno kako neki od najboljih tenisača poput Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Dominica Thiema neće ići u istu karantenu kao i ostali, već u puno blažu varijantu koja se nalazi u Adelaideu.

U toj varijanti oni će imati cjelodnevni pristup teretani u hotelu, kao i više od pet sati dnevno za treniranje, a moći će povesti i više od dvoje ljudi sa sobom, koliko je moguće imati u Melbourneu, pišu 24sata.

Čak se i sam Đoković usprotivio toj ideji, piše Marca, tražeći da bude zajedno sa svim drugim igračima u Melbourneu ne želeći privilegije…

Facebook Komentari