Hrvati uplatili više od 15.000 kuna za EMSC: Hvala vam. Znamo da naše usluge, u najmanju ruku, nisu bile savršene

Foto: EMSC Twitter

“Kratka poruka našim korisnicima u Hrvatskoj, vrlo smo zahvalni na više od 100 donacija koje smo primili, ukupno više od 2000 eura, od potresa u Petrinji! Zbilja vam želimo zahvaliti, znamo da naše usluge, u najmanju ruku, nisu bile savršene! Ostanite sigurni”, objavio je EMSC na Twitteru.

Inače, EMSC je neprofitna organizacija koja se financira donacijama i sponzorstvima. U velikom intervjuu za DNEVNIK.hr glavni tajnik Remy Bossu također je zahvalio Hrvatima na donacijama te objasnio je kako funkcionira centar i aplikacija LastQuake i zašto se stranica ruši. Naime, serveri koje trenutačno koriste ne mogu podnijeti tu količinu prometa kad više stotina korisnika otvori aplikaciju od jednom.

“Prije potresa u Hrvatskoj mislim da nismo nikad prikupili više od 1500 svjedočanstava, sad ih imamo po 20.000 za isti potres. Povećali smo kapacitet, ali istovremeno dobivamo i više korisnika, tako da nismo nadogradili dovoljno prostora da bismo mogli reći da se neće srušiti sutra. Svaki put kad nadogradimo sustav dobijemo više korisnika. Nakon snažnog potresa imamo stotine ljudi koji iste sekunde posjećuju stranicu, otvaraju aplikaciju…”, rekao je Bossu te istaknuo kako je plan da se do kraja ove godine presele na cloud, piše Dnevnik.hr

Facebook Komentari