32.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Andrej Plenković: Dogovoreno 20 milijuna kuna za Sisak i Petrinju

Andrej Plenković: Dogovoreno 20 milijuna kuna za Sisak i Petrinju

Pod predsjedanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića održan je sastanak Međuresorne radne skupine za praćenje provedbe financijskog doprinosa iz Fonda solidarnosti Europske unije namijenjenih za financiranje obnove Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.

Nakon sastanka premijer se obratio javnosti.

“U dogovoru s Ministarstvom financija dogovoreno je 20 milijuna kuna za štetu od potresa na sisačkom i petrinjskom području”, rekao je Plenković.

“Pronaći ćemo sredstva što iz pričuve kako bi ta sredstva već sutra bila na raspolaganju. Ovo je interventna mjera, da pomognemo odmah”, rekao je Plenković.

Za Sisak i Petrinju naći će se slično rješenje po uzoru na Zagreb, objasnio je premijer. “Nažalost, imamo već puno iskustva”, rekao je.

Govoreći o Pavlu Kaliniću i njegovim kritikama, Plenković je rekao: “Nije prvi put da gledamo njegove eskapade. Treba vidjeti tko u kojoj mjeri govori što.”

“Ovo je jedna teška godina. Za Hrvatsku i za svijet. Imali smo pandemiju, nekoliko jakih potresa”, kaže Plenković.

Rekao je da izrazito bitno da se ljudi drže mjera za Novu godinu.

“Stiglo je osam tisuća novih doza cjepiva Pfeizorovog cjepiva, već se distribuira. Još dolazi idući tjedan. Mislim da smo dobro politički odabrali, idemo dati najugroženijima. Što se tiče Moderne, 6.1. EU bi trebala odobriti i njihovo cjepivo”, rekao je Plenković.

“Ići će sad te tranše praktički na tjednoj bazi”, zaključio je o cjepivu, javja N1.

Najnovije

Još iz rubrike