Navala na propusnice, puno ih je odbijeno, Civilna zaštita je do 13 i 30 zaprimila čak 22.130 zahtjeva

Sustav e-propusnica uoči strogih epidemioloških mjera koje od srijede predviđaju i zabranu putovanja između županija za sve građane, osim određenih kategorija, pod ogromnim je pritiskom.

Kako je za RTL.hr kazao Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut, do 13 sati i 30 minuta u ponedjeljak je zaprimljeno 22.130 zahtjeva za propusnice. Od tog je broja obrađeno 6279. Odobreno ih je 2979, a odbijeno 3300, kazao je Trut.

Očito je interes građana daleko veći nego što se računalo, a i unatoč vrlo striktnim i jasnim uputama o tome tko i u kojem slučaju ima pravo tražiti propusnice, pojavili su se i brojni upiti, zbog čega je gotovo nemoguće dobiti nekoga u CZ-u na telefon.

Ravnateljstvo Civilne zaštite zato je objavilo na svojim stranicama odgovore na najčešće postavljana pitanja.

Tamo možete, primjerice pronaći odgovore na pitanja možete li posjetiti roditelje, trebaju li djeca propusnice, koje kategorije radnika mogu dobiti propusnice i slično. Sve odgovore možete naći ovdje.

Na upit može li fizička osoba koja obavlja nužne poljoprivredne radove izvan svoje županije dobiti propusnicu, odgovor je da fizička osoba koja ima potrebu za obavljanjem nužnih poljoprivrednih radova izvan svoje županije može dobiti propusnicu, ali samo ako se radi o poslovima koji se moraju obaviti u vrijeme dok je Odluka na snazi.

Također dan je odgovor može li osoba dobiti propusnicu za odlazak na sportska natjecanja i treninge koji nisu obustavljeni, a isto tako može li osoba dobiti propusnicu za omogućavanje izvršenja sudskih odluka koje se odnose na pravo roditelja na provođenje vikenda ili praznika sa svojom djecom.

Facebook Komentari