Gužve na granicama, moguća višesatna čekanja

Screenshot: HRT

Posljednji je vikend uoči blagdana. Pojačan je promet na važnijim cestama i graničnim prijelazima. Gužve su i kolone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom na ulasku te Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje. Zbog aktualnih kontrola i pojačanog prometa na Bregani i Macelju, čekanja su višesatna. Kolone su i na cestama kroz Austriju i Sloveniju do Hrvatske.

Pojačan je promet na važnijim cestama i graničnim prijelazima, gužve su i kolone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom na ulasku te Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje, a zbog aktualnih kontrola i pojačanog prometa na nekim graničnim prijelazima (Bregana i Macelj), čekanja su višesatna, izvijestio je HAK.

Kolone su i na cestama kroz Austriju i Sloveniju do Hrvatske (ispred tunela Karavanke, autocesti Maribor-Ptuj prema GP Macelj, autocesti od Ljubljane prema GP Bregana).

Putnici koji dolaze iz zemlje koja je označena crvenom i dalje moraju imati nalaz PCR testa ne stariji od 48 sati te ga moraju pokazati graničnoj policiji. Ako se niste testirali, možete to obaviti u Republici Hrvatskoj, ali do trenutka dok ne dobijete rezultate trebate biti u samoizolaciji. Isto pravilo na vrijedi za putnike koji dolaze iz zemalja označenih zelenom bojom.

Tijekom narednih dana, moguće su veće gužve na granicama i hrvatskim prometnicama zbog odluke Nacionalnog stožera o zabrani kretanja među županijama koja stupa na snagu u ponoć 23. prosinca.

Građani neće moći napustiti županiju u kojoj imaju prijavljeno prebivalište ili boravište. Odluka se ne odnosi se na nužne djelatnosti i opskrbu, dnevne migracije, zaštitarske službe, dostavu lijekova, novinare, pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb, putovanje s posla i na posao i diplomatsko osoblje.

Kako je za HTV-ov središnji Dnevnik rekao načelnik Sektora zagrebačke policijske uprave Davor Posilović, svi oni koji putuju iz županije u županiju, moraju posjedovati iskaznicu ili drugu identifikacijsku ispravu, ili pak dokument kojim se može dokazati pripadnost jednoj od navedenih skupina.

Zabrana kretanja ne odnosi se na Grad Zagreb i Zagrebačku županiju. Mjere će vrijediti od 21. prosinca u ponoć do 8. siječnja, prenosi HRT.

Gužva na Bregani, evo koliko se čeka i kako je možete zaobići

Facebook Komentari