Sastanak premijera i Stožera: Koji su sljedeći koraci za suzbijanje epidemije?

Foto: N1

Na jučerašnjem trosatnom sastanku premijera Andreja Plenkovića i Nacionalnog stožera razgovaralo se i razmatralo koji bi mogli biti sljedeći koraci za suzbijanje epidemije u Hrvatskoj.

Kako neslužbeno doznaje reporterka Matea Dominiković razgovaralo se o mjerama u drugim zemljama, u Sloveniji, Italiji, Francuskoj, Njemačkoj od kojih neke pooštravaju mjere, dok ih neke djelomično popuštaju.

Kolektivni godišnji

Razmišlja se, o tome da se apelira da poslodavci, koji to mogu, radnike tijeko predstojećih blagdana pošalju na kolektivne godišnje odmore kako bi se, što je moguće više, smanjila okupljanja koja su žarišta zaraze.

Uvode se propusnice?

Upozoreno je i kako su obiteljska okupljanja veliki rizik, a o čemu je u petak na press konferenciji Nacionalnog stožera govorio i Davor Božinović.

Što se, pak, propusnica tiče, prema internim analizama, u Stožeru smatraju da bi to bila dobra mjera za smanjenje kretanja populacije.

Plan cijepljenja

Razgovaralo se i o cjepivu protiv covida. Na Vladi je na usvoji plan cijepljenja, koje će trajati pola godine, predviđa se. Hrvatska je, podsjetimo, naručila 5,6 milijuna doza cjepiva, a po klinikama i zavodima već se popisuju zaposleni koji će primiti cjepivo.

Facebook Komentari