Čačić: Mjerama smo srušili 7-dnevnu incidenciju za 28%

U varaždinsku Opću bolnicu stiglo je devet liječnika u pomoć tamošnjim djelatnicima. Nenad Kudelić, ravnatelj Opće bolnice Varaždin, kazao je da je na liječenju danas u bolnici 271 pacijent obolio od Covid-19, a župan Radimir Čačić predstavio je rezultate mjera uvedenih prije 23 dana.

– Ove brojke pokazuju stagnaciju, jer zadnjih 10-ak dana nema porasta bja hospitaliziranih. I dalje je to ogroman broj pacijenata koji se nalazi na liječenju te i dalje postoji pritisak na objedinjeni hitni bolnički prijem. Svakim danom djelatnici OB Varaždin su “izvučeni iz stroja” zbog činjenice da su ili pozitivni na koronavirus ili su u samoizolaciji. Danas je više od 160 djelatnika “van funkcije”, a od toga 20-ak liječnika, kazao je Kudelić.

Istaknuo je da je bolnici danas u pomoć došlo devet liječnika iz bolnice u Puli, Rijeke, Lovrana i Opatije.

– Oni će raditi s Covid-19 pacijentima – anesteziolozi u jedinicama intenzivnog liječenja, a internisti u Varaždinu i Novom Marofu, dodao je.

Varaždinski župan Radimir Čačić zahvalio se liječnicima koji su došli pomoći.

– Najgora regija u Europi bili smo 16 dana, a danas smo i dalje u vrhu. Nažalost je Međimurje preuzelo tu palicu. Mi smo danas, 23 dana nakon uvođenja mjera došli u poziciju da smo od špice koja se dogodila osmi i deveti dan, pa ponovila 10. dan nakon uvođenja mjera, srušili sedmodnevnu incidenciju u odnosu na vrh za 28%. Niti je Angela Merkel niti je itko od ozbiljnih ljudi u Europi uveo strože mjere zato jer ne znaju, nego zato jer znaju. Zaustavite kontakt u ugostiteljstvu i školama – imate rezultat. Ako to pooštrite i na trgovačke centre, rezultat će biti bolji, kazao je među ostalim Čačić, piše HRT.

Share This Article