Milošević: Nisam za uvođenje policijskog sata i propusnica, ali odluka je struke

Potpredsjednik Vlade za društvena pitanja i manjinska prava, Boris Milošević, gostovao je u Točki na tjedan.

“Ograničenja koja uvodi Vlada RH nisu samo u Hrvatskoj, nego je svugdje u svijetu ista situacija. Cijeli set prava se ograničava, ali mislim da u ovom trenutku postoji balans između mjera i zaštite i legitimnog cilja, mislim da imamo konsenzus oko zaštite zdravlja”, rekao je Milošević.

Na užem kabinetu Vlade znaju razgovarati o društvenim pitanjima. Upitan je li na neku mjeru upozorio, na način da primijeti da ona ograničava ljudska prava, Milošević je rekao da dosad nije imao primjedbi. “Sve mjere koje se donose, donose se isključivo zato što to nalaže epidemiološka situacija. Sve grane vlasti, unatoč ovoj situaciji, rade, jedna kontroliraju drugu i mjere koje se donose, donose se na način da se pazi da nikoga ne diskriminiraju, da su proporcionalne i da imaju rok trajanja”, rekao je Milošević.

Dodao je da vjeruje da će se mjere, koje vrijede do 21. prosinca, produžiti. “Produžit će se sigurno, a vidjet ćemo hoće li se postrožiti”, rekao je Milošević.

“Nisam za uvođenje policijskog sata i uvođenje propusnica, ali ako struka tako kaže i uvede neki kratak rok trajanja tih mjera, Stožer bi to trebao razmotriti. O tome se još nije razgovaralo. Imamo mi zemlje koje su imale puno strože mjere, pa nisu polučile neke rezultate. Svaka mjera koja se donosi, donosi se isključivo radi toga što to nalaže struka i epidemiološka situacija, a ne radi neke agende ili dobivanja političkih poena”, rekao je Milošević.

Facebook Komentari