12.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Petero znanstvenika potvrdilo da ostaje u Znanstvenom savjetu

Petero znanstvenika potvrdilo da ostaje u Znanstvenom savjetu

Petero znanstvenika, koji su potpisali apel za strožim mjerama, ostaju u Znanstvenom savjetu.

Dvoje znanstvenika nam je ranije danas potvrdilo da ostaju u Savjetu, nakon što su se čuli sa Zvonimirom Frkom-Petešićem, kako bi doprinijeli kontroli i suzbijanju epidemije.

Iz Vlade su potvrdili da svih petero znanstvenika ostaje dio Savjeta. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nakon što su pojedini članovi Znanstvenog savjeta Vlade razgovarali s predstojnikom ureda predsjednika Vlade, Zvonimirom Frkom-Petešićem, što je bilo najavljeno na konferenciji za medije održanoj u utorak, prof. dr. sc. Nenad Ban, prof. dr. sc. Branko Kolarić, prof. dr. sc. Andreja Ambriović Ristov, prof. dr. sc. Igor Rudan i dr. Petra Klepac potvrdili su svoju spremnost na nastavak suradnje s Vladom i davanje svog doprinosa kontroliranju i suzbijanju epidemije.

Podsjećamo da je zadaća članova Znanstvenog savjeta da kroz multidisciplinarnu razmjenu mišljenja o razvoju epidemije, svojim znanjem i iskustvom Vladi pomognu u donošenju odluka, pružajući znanstveno utemeljene savjete i dijeleći svoja promišljanja i prijedloge potrebnih mjera za djelotvorno suzbijanje širenja zaraze virusom Sars-CoV-2 i bolesti covid-19.

Znanstveni savjet sastavljen je od uglednih domaćih i inozemnih hrvatskih stručnjaka koji za svoj dobrovoljni rad u savjetu ne primaju nikakvu naknadu.

Kao i dosad, Vlada će u donošenju svojih odluka uzimati u obzir i mišljenje Znanstvenog savjeta, kao i sve druge relevantne parametre u ovoj višedimenzionalnoj krizi. No uvažavajući svačiji doprinos, Vlada će s punom odgovornošću svoje odluke donositi samostalno, i za njih nisu odgovorni članovi Savjeta, prenosi N1.

U borbi s koronavirusom prioritet Vlade ostaje zaštita zdravlja i života hrvatskih građana kroz provedbu optimalnih mjera, uz minimiziranje negativnih učinaka za cjelokupno društvo i gospodarstvo.”

Najnovije

Još iz rubrike