4.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Krenulo kažnjavanje zbog nenošenja maski, nisu više samo upozorenja; Za blagdane suzdržite...

Krenulo kažnjavanje zbog nenošenja maski, nisu više samo upozorenja; Za blagdane suzdržite se od kontakata i druženja izvan svojih kućanstava

U posljednja 24 sata zabilježeno je 4396 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 25006. Među njima je 2802 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 304 pacijenata. Nacionalni stožer u petak je održao press konferenciju.

Uvodno je šef Stožera Davor Božinović pozvao građane da ne idu u posjete bližnjima tijekom predstojećih blagdana:

“Mi ćemo izaći s posebnim porukama, ali već sada želimo poslati poruku: da se svi suzdrže od kontakata i druženja izvan svojih kućanstava. Najiskrenija želja za sreću i zdravlje i za Božić i Novu ne ići u posjete i poželjeti svima koji su nam dragi sreću telefonom, video porukom, to je najbolji način pokazati nekome da vam je stalo”, kazao je.

Na pitanje novinara o kaznama za nepoštivanje mjera, Božinović je kazao:

“U zadnja 24 sata Ravnateljstvo civilne zaštite je, osim svih drugih nadzora, obavilo dva nadzora javnih okupljanja i nisu utvrđene nepravilnosti. O kaznama za maske, policija je izdala upozorenje za 9 osoba u zadnja 24 sata, a odredila je novčanu kaznu u tri slučaja. Jedan u Primorsko-goranskoj županiji i dva u Ličko-senjskoj”, kazao je Božinović, prenosi n1.

Najnovije

Još iz rubrike