Trumpov party novo žarište korone – zarazilo se više ljudi

Zabava na kojoj se Donald Trump u srijedu navečer lažno proglasio pobjednikom predsjedničkih izbora mogao bi postati još jedno žarište masovne zaraze koronavirusom, prenosi Forbes.

Većina posjetitelja koji su bili na zabavi zarazilo se koronavirusom uključujući i jednog od Trumpovih savjetnika iz Bijele kuće Briana Jacka.

Među zaraženima su i Healy Baumgardner, bivša pomoćnica i savjetnica Trumpove kampanje koja je na zabavi bila gošća Trumpovog odvjetnika i bivšeg gradonačelnika New Yorka, Rudyja Giulianija.

Oni nisu jedini bliski suradnici Trumpa koji su zaraženi. Na zabavi su se zarazili i ministar urbanog razvoja Ben Carson te Trumpov savjetnik David Bossie.

Šef ureda Bijele kuće Mark Meadows koji je, kako se na fotografijama vidi, na zabavi bio bez maske jedan je od prvih za čiji se pozitivan test saznalo.

Mnogi su stručnjaci tu zabavu prozvali velikim žarištem, uključujući i Anthonyja Faucija, vodećeg američkog stručnjaka za infektivne bolesti.

Čak je 41 osoba povezana s Bijelom kućom zaražena novim koronavirusom, uključujući i samog Trumpa, njegovu suprugu Melaniju i njihovog sina Barrona kao i glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany te nekoliko savjetnika potpredsjednika Mikea Pencea, prenose 24sata.

Facebook Komentari