Političari čestitaju novom predsjedniku Joe Bidenu: Plenković se veseli suradnji, na Twitteru Kolinda objavila fotke sebe i Bidena, čestitala i Kosor

Diljem svijeta stižu čestitke Joeu Bidenu, novoizabranom predsjedniku SAD-a koji je, nakon što je osvojio 20 elektorskih glasova u Pennsylvaniji prešao prag od potrebnih 270 elektorskih glasova i u izbornoj utrci pobijedio Donalda Trumpa.

Bidenu je na Twitteru čestitao i hrvatski premijer Andrej Plenković.

– Čestitam izabranom predsjedniku Joeu Bidenu i potpredsjednici Kamali Harris! Hrvatska vlada veseli se suradnji s vama i vašom administracijom oko učvršćivanja bilateralnih veza i poboljšavanju transatlantskog partnerstva – napisao je.

Među prvima, ako ne i prva u Hrvatskoj, Bidenu i Harris je čestitala bivša premijerka Jadranka Kosor.

I bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović čestitala je Bidenu, a na Twitteru je objavila i zajedničke fotografije. Na jednoj se i grle.

Oko Bidenove pobjede oglasio se i slovenski premijer Janez Janša.

– Zanimljivo. Žalbe su podnesene u svim američkim državama s tijesnim rezultatom. Sudovi još nisu ni počeli odlučivati. Ipak, #MSM (a ne neko službeno tijelo) proglašava pobjednika. Čestitke stižu sa svih strana. To je vladavina prava – napisao je Janša.

Podsjetimo, Janša je je prije dva dana, prvi i jedini među europskim političarima, čestitao Bidenovom protivniku Donaldu Trumpu.

– Poprilično je jasno da su američki građani izabrali Donalda Trumpa i Mikea Pence na još četiri godine. Što je više odgađanja i negiranja činjenica od strane masovnih medija, to je veći konačni trijumf predsjednika SAD-a. Čestitam Republikanskoj stranci na snažnim rezultatima diljem SAD-a – napisao je tada, pišu 24sata.

Facebook Komentari