Šamponi bez sulfata smanjit će gubitak hidratacije u kosi

Foto: Unsplash

Kosa, naročito ona koja je podložna raznim kemikalijama i bojenjima, lako se može isušiti, no taj proces usporit će pravilan odabir formula za kućnu njegu.

Sulfati, koji uključuju natrijev lauril sulfat i natrij laureth sulfat, ono su što daje tradicionalnim šamponima pjenastu teksturu.

Međutim, oni istovremeno uklanjaju prirodna ulja s tjemena, mogu poremetiti osjetljivi mikrobiom vlasišta, izazvati kožna stanja poput dermatitisa te fizički oštetiti kosu.

Regenerator je jedna od ključnih formula za njegu kose. Birajte one koji hidratiziraju vlasište, kako bi i kosa bila mekša i nježnija.

Kao što postoje kreme s emolijentima, tako postoje i šamponi sa sastojcima koji njeguju, hrane, omekšavaju i hidratiziraju las.

Idealni sastojci su ulja, prirodni ekstrakti i maslaci.

– Prirodni sastojci za hidrataciju često se nalaze u šamponima ‘za zaglađivanje’ kose ili na onima gdje piše ‘bez kovrčanja’ – savjetuje Miko Branch, vlasnica brenda za njegu kose Miss Jessie, za mbg.

Za dodatnu vlagu u kosi, jednom tjedno na nju stavite masku. Maske sadrže više aktivnih sastojaka, što se na kosi odmah vidi, prenose 24sata.

Share This Article