Milardović: Pitanje je hoće li Trump mirno predati vlast ako izgubi nakon proglašenja službenih rezultata

Sociolog Anđelko Milardović u Novom danu je komentirao situaciju u SAD-u dok se čekaju konačni i službeni rezultati predsjedničkih izbora.

“Došlo je zaoštravanja odnosa na relaciji SAD – EU, posebno oko NATO-a, energetske i drugih politika. Po meni SAD ne definira vanjsku politiku na kratki rok da se bitne stvari neće promijeniti, ali pobjeda Bidena bi značila relaksaciju odnosa SAD i EU”, rekao je Anđelko Milardović i dodao:

“Janez Janša je bio brz na obaraču, treba čekati službene rezultate. Dolaskom Donalda Trumpa na vlast otvorena je unutarnja konfliktna linija, došlo je do radikalizacije na rubu građanskog rata. Pitanje je kako će biti nakon proglašenja službenih rezultata, hoće li mirno predati vlast ako do toga dođe.

SAD su u sociološkom smislu u dubokoj krizi među društvenim slojevima, prestale su biti uzor u smislu demokracije. Situacija s koronavirusom je dodatno zaoštrila situaciju jer je predsjednik u startu odbijao ozbiljnost ove pandemije dok sam nije obolio. Moramo vjerovati da postoji razum koji će upravljati stanjem nakon proglašenja službenih rezultata i da će s možebitnim dobitnikom Joem Bidenom Amerika funkcionirati stabilno.”

Smatra da se konačni rezultati na Hrvatsku neće odraziti ništa više nego na EU, prenosi N1.

Biden u pogon pustio “tranzicijsku” internetsku stranicu, dok ne zasjedne u Ovalni ured

Amerika bira, alkohol se toči: Kladionica isplatila 16,5 mil. onima koji su se kladili na Bidena, ali bitka za Arizonu još traje

Trumpov savjetnik: I mrtvi su glasali, možda i Marsovci, a Biden je sam sebi možda dao 5000 glasova! Mislite da smo budale?

Facebook Komentari