Amerika bira, alkohol se toči: Kladionica isplatila 16,5 mil. onima koji su se kladili na Bidena, ali bitka za Arizonu još traje

Novi rezultati američkih izbora, koji će možda otkriti i konačnog pobjednika, trebali bi biti poznati u poslijepopodnevnim satima po srednjoeuropskom vremenu, kad se očekuju ažurirani podaci iz Nevade, Georgije i Arizone, prenosi dnevnik.hr.

Joe Biden sinoć je po našem vremenu pobijedio u Michiganu i Wisconsinu, čime se popeo na 253 elektorska glasa. Za konačnu pobjedu će mu stoga biti dovoljna samo Pennsylvania, u kojoj je njegov zaostatak za Trumpom sve manji, ali i osvajanje bilo koje dvije preostale države, uz iznimku Aljaske.

To znači da će Biden vjerojatno postati sljedećim predsjednikom SAD-a budući da vodi u Nevadi i Arizoni, a vjeruje se da će to vodstvo rasti jer neprebrojene glasove čine listići poslani poštom i očekuje se da će oni ići u korist Bidenu, piše dnevnik.hr.

Bitka za Arizonu još traje. Prema najnovijim podacima, Bidenova prednost u toj državi spala je na 10.000 glasova razlike. No čekaju se rezultati okruga Maricopa. Prije 2016., tamo je pobijedio Donald Trump.

Guverner Pennsylvanije Tom Wolf Trumpove pokušaje da se zaustavi brojanje glasova proglasio je “jednostavno pogrešnim”.

U Pennsylvaniji je prebrojano je 71 posto dopisnih glasova. Preostalo je 763.000 glasova. Očekuju se rezultati okruga Philadelphia. Oni bi mogli prevagnuti.

Neovisno o političkim sklonostima Amerikanci su u izbornoj noći bili jedinstveni – pod stresom su konzumirali iznadprosječne količine hrane, pića i marihuane čekajući ishod američkih predsjedničkih izbora. S odmicanjem izborne noći naglo je porasla dostava hrane i pića te prodaja alkohola i trave.

Dostavna tvrtka za alkohol Drizly izvijestila je da je u odnosu na prethodna četiri utorka potražnja porasla 68 posto. U glavnom gradu Washingtonu skočila je čak 133 posto, u New Yorku 110 posto. Nešto umjereniji bili su potrošači u Los Angelesu – porast potražnje od tek 35 posto.

Dok CNN još piše kako je omjer elektorskih glasova 253:213. Fox javlja da Biden ima 264 glasa. U tom slučaju, još ga šest dijeli od Bijele kuće. Trump ih ima 214.

Australska kladionica Sportsbet u četvrtak je objavila da je već isplatila oko 16,5 milijuna dolara onima koji su se na američkim predsjedničkim izborima kladili na demokrata Joea Bidena

Guardian piše kako su se u okrugu Maricopa u Arizoni oko biračkog mjesta nagurali Trumpovi pristaše. Nosili su natpise, a neki od njih bili su naoružani. CNN navodi kako će glasovi iz tog okruga malo kasniti, ali ne zbog prosvjeda nego zato što se podaci još unose.

Država Georgia ima još samo 90.000 glasova za prebrojati. Tamo Trump osvaja 49,6 posto a Biden 49,1 posto. Država nosi 16 elektorskih glasova.

U Nevadi koja nosi 6 glasova, Biden ima 49,3 posto, a Trump 48,7 posto, prenosi dnevnik.hr.

Biden u pogon pustio “tranzicijsku” internetsku stranicu, dok ne zasjedne u Ovalni ured

Trumpov savjetnik: I mrtvi su glasali, možda i Marsovci, a Biden je sam sebi možda dao 5000 glasova! Mislite da smo budale?

Facebook Komentari