Drama u Kaštelima: Hitna na koljenima izvlačila poznatog kaštelanskog konobara ispod vlaka

Teška nesreća dogodila se sinoć oko 19.20 sati na pružnom prijelazu u Ulici Put Gospe od Dračin u Kaštel Lukšiću gdje je došlo do sudara motocikla i teretnog vlaka, u kojoj je teške ozljede glave zadobio vozač motocikla N. A. iz Kaštel Lukšića, piše Slobodna Dalmacija.

Motorist je, inače dugogodišnji konobar na području Kaštela, kažu očevidci, na pružni prijelaz koji je obilježen prometnim znakovima „stop“, ali ne i rampom, došao iz pravca sjevera, dok se vlak kretao u smjeru prema Splitu. Na mjesto događaja odmah su stigli djelatnici kaštelanske Hitne medicinske pomoći te su vozaču motocikla ukazali pomoć i prevezli ga u splitsku bolnicu.

Kako doznaje Slobodna u KBC Split, vozaču motora je operirana glava i prebačen je na Intezivni odjel bolnice gdje liječnici ulažu sve napore kako bi ga stabilizirali i održali na životu.

Nastradali motociklist, prema riječima sugovornika, bio je na druženju nekih 500 metara od mjesta nesreće, a što se točno dogodilo, odnosno kako to da nije prije prolaska vidio vlak, utvrdit će policijska istraga.

Prema riječima očevidaca, kaštelanska Hitna pomoć i njezini djelatnici, predvođeni voditeljicom dr. Brankicom Božinović Karauz-Vranić, ulagali su sve napore da nastradalog mladića što prije smjeste u vozilo hitne i prebace do bolnice u Splitu.

– Ljudima iz Hitne svaka čast. Čovika su na nosilima do svog kombija provlačili ispod vlaka. Bilo je teško to gledati, ali treba im skinuti kapu. Doslovno na koljenima puzati ispod zaustavljenog vlaka nije bilo lako, ali ekipa kaštelanske Hitne je to junački odradila – prepričava Slobodnoj šokantnu situaciju jedan od očevidaca nesreće nakon koje su se dijelovi motora raspršili na sve strane oko pruge.

Željeznički promet, nakon trosatnog prekida, normaliziran je oko 22 sata. Policijski službenici na mjestu događaja obavili su očevid, a ishod istrage bit će poznat narednih dana.

Nije ovo prvi put da se na istom mjestu dogodila tragedija. Nažalost sa smrtnim ishodom dogodila se prije nekih 15 godina, kao i na prijelazu nekih kilometar dalje u pravcu Splita, kada je vlak usmrtio vozača automobila, piše Slobodna Dalmacija.

Facebook Komentari