30.9 C
Zagreb
Naslovnica Sport Ako HNL opet bude prekinut, nastavit će se u jednom gradu?!

Ako HNL opet bude prekinut, nastavit će se u jednom gradu?!

Nakon vijesti o čak 13 igrača Gorice zaraženih korona virusom povjerenik za natjecanje HNL-a Josip Brezni odgodio je njihovu utakmicu i kod Varaždina, koja se trebala igrati idući vikend. Pa je tako broj odgođenih utakmica ove sezone već došao na osam nakon nepotpunih osam kola.

Što će to značiti za regularnost sezone? E, to je veliko pitanje. Doduše, tek je prošlo dva i pol mjeseca od početka sezone, ali raspored je zgusnut jer sve treba završiti do kraja lipnja.

– Nema panike, situacija je još pod kontrolom. Pa imali smo deset odgođenih utakmica u Drugoj HNL pa ih je osam već odrađeno, ostale su još dvije. Sasvim je dovoljno termina da se sve odigra – rekao je Josip Brezni i dodao:

– Primjerice, Lokomotiva bi u srijedu trebala odraditi prvu odgođenu utakmicu, onu protiv Slaven Belupa, koju je odgodila zbog europskih utakmica.

A što će biti s Dinamom i Rijekom, koji igraju grupnu fazu Europske lige i nemaju slobodnih termina do Božića? “Modri” su u zaostatku jednu utakmicu (onu protiv Rijeke), a Riječani čak tri.

– Oni ne bi mogli nadoknađivati utakmice tijekom tjedna u prvom dijelu sezone zbog Europe, ali zato na proljeće imamo devet slobodnih srijeda pa će igrati svoje zaostale utakmice tada ako i prođu skupinu – kaže Brezni.

Prvi dio prvenstva trebao bi završiti 16. kolom od 18. do 20. prosinca, a drugi dio krenuti pet tjedana poslije, od 22. do 24. siječnja. Dakako, ako ne bude daljnjih nepogoda s odgodama.

– Naravno, ako situacija eskalira, bit će i drugih ideja. Onda ćemo možda morati skratiti zimsku stanku, ali zasad je sve pod kontrolom – rekao je Brezni.

Dakako, to bi logičnije bilo primijeniti tek kad i ako Dinamo i Rijeka ispadnu iz Europe. A morao bi se igrati i Kup, možda s nekim od niželigaša…

– O tome ćemo razmišljati jedino ako situacija eskalira do te mjere da idućih mjeseci prvenstvo bude prekinuto – rekao je Brezni.

Takva je situacija, podsjetimo, bila prošle sezone. Na tri je mjeseca sve stalo kod nas, kao i u drugim europskim ligama. No zasad je takav uvjet ipak daleko od realnog.

– Još ne razmišljamo o toj varijanti – zaključio je Brezni, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike