23.4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo VIDEO Sinčić se svlačio u EU parlamentu, evo što kaže o kazni

VIDEO Sinčić se svlačio u EU parlamentu, evo što kaže o kazni

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić kažnjen je zbog performansa koji je izveo 16. rujna ove godine tijekom govora u raspravi o stanju Unije.

Sinčić je u govoru o siromaštvu građana optužio EU za neadekvatno nošenje s krizom koja će u bankrot otjerati milijune građana. U jednom je trenutku skinuo sako, ostavši samo u kratkim rukavima, te je raskopčao remen na hlačama, valjda želeći demonstrirati kako će građani EU ostati “goli i bosi”.

– Kada se u Europskom parlamentu suprotstaviš pljački građana i tražiš da im se vrati njihovo, dobiješ sankcije. Spreman sam na sve, idemo do kraja, do uvođenja Univerzalnog temeljnog dohotka, napisao je na fb-u Sinčić komentirajući kaznu koju mu je izrekao predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli.

Sinčiću je oduzeta dnevnica za razdoblje od dva dana i pod suspenzijom je idućih sedam dana.

Osim toga, Sinčiću je onemogućen bilo koji oblik rada i sudjelovanja u radu ili bilo kojim aktivnostima EP-a te mu je izrečena zabrana zastupanja EP-a u međuparlamentarnim izaslanstvima, međuparlamentarnim konferencijama i ostalim radnim tijelima na razdoblje od mjesec dana.

Najnovije

Još iz rubrike