Maske u kafićima: Kad je morate imati na nosu, a kad ne?

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je da se priprema mjera obaveznog nošenja maski u zatvorenim prostorima.

Vlasnik kafića u Zagrebu kaže nam kako će, donese li se ta mjera, promet dodatno pasti.

“I ovako jedva preživljavamo, nismo se oporavili od lockdowna, a narede li ljudima da u kafiću na nosu imaju masku – to je isto kao da su nas zatvorili. Tko će u kafiću držati masku?!”, ogorčen je.

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak pojasnio je za N1 što podrazumijeva mjera nošenja maske u kafićima

“To je model koji je preslikan od Njemačke, gost nosi masku prilikom ulaska u kafić, dok ne sjedne za stol. Dok je za stolom, dok traje konzumacija, masku ne mora nositi. Ako ide do toaleta, mora je opet staviti, ali za stolom ne”.

Medak nam je kazao i kako se i ovoga tjedna nastavljaju razgovori sa Stožerom, nakon što su prošloga tjedna sjeli za stol.

Podsjetimo, mjere pooštravaju i mnoge zemlje Europske unije.

Pariz, tako, uvodi najviši stupanj mjera za sprječavanje širenja koronavirusa, što znači da će na dva tjedna, počevši od utorka, biti zatvoreni svi barovi, dok će restorani morati provoditi nove zaštitne mjere kako bi ostali otvoreni, priopćeno je iz ureda francuskoga premijera.

Pojačane restrikcije počet će se primijenjivati od utorka.

“Te mjere, nužne u borbi protiv širenja virusa, primjenjivat će se dva tjedna na području Pariza i tri departmana koja ga okružuju”, dodaje se u priopćenju, javlja N1.

Facebook Komentari