HNL ikone u vodstvu Varaždina: Mumlek novi sportski direktor, Dario Jertec je team manager

Dvije istinske legende varaždinskog nogometa imaju nove funkcije u Nogometnom klubu Varaždin. Miljenko Mumlek dosadašnji trener juniora predstavljen je kao novi sportski direktor, a Dario Jertec, bivši kapetan kao novi tehnički direktor i team manager.

Mumlek je inače četvrti najbolji strijelac u povijesti 1. HNL. Zabio je 107 golova, a osim za Varteks igrao je i za Dinamo, Slaven Belupo i belgijski Standard. Nakon igračke karijere koja mu je završena zbog Afere Offside u kojoj je pravomoćno osuđen, posvetio se trenerskome poslu. Vodio je NK Varaždin u 3. HNL Istok i 2. HNL.

– Ova funkcija donosi više odgovornosti. Ovdje sam u da u dogovoru s upravom i trenerom osmislimo klupsku igračku politiku. Bit ću filter između mora menadžera, želja trenera i igrača te mogućnosti i želja kluba. Nadam se da ću raditi malo pogrešaka – rekao je Mumlek.

Upravi kluba na povjerenju zahvalio se i Dario Jertec, novi tehnički direktor i team manager.

– Bio sam ovdje od samih početaka. Bit ću treneru, igračima i upravi na usluzi. Svima je cilj da postanemo stabilni prvoligaš i borimo se za više ciljeve – rekao je Jertec koji je u svojoj je karijeri igrao i za Dinamo, Hajduk, Rijeku, saudijske klubove Al Faisaly, Hajer i Al Taawon, kuvajtsku Al-Qadisiyju i slovenski Zavrč.

Prije pet godina vratio se kući kad je NK Varaždin bio trećeligaš. S Varaždincima je izborio ulazak u 2. HNL, a pretprošle sezone i ulazak u 1. HNL. Prošlu jesen otišao na australsku avanturu u Western United. Zbog pandemije koronavirusa u svijetu stao je nogomet i u Australiji pa se Jertec vratio kući. Trebao je Jerta zaigrati za Varaždince na kraju prošle sezone, ali nisu se mogli riješiti njegovi papiri.

Prvi plodovi Jertecovog i Mumlekovog rada su potpisi novih ugovora s petoricom igrača. Vjernost NK Varaždinu do 2023. godine produljili su kapetan Marko Stolnik, napadač Jorge Obregon, krilni napadač Vinko Petković, vratar Oliver Zelenika i veznjak Ivan Posavec.

– Ovo je dokaz da smo ozbiljni i vjerujemo da ćemo prodajom tih igrača u budućnosti osigurati još veću stabilnost kluba – dodao je Mumlek.

Isti igrači zahvalili su klubu na povjerenju, a zadovoljan je i predsjednik Stjepan Cvek.

– Klub raste i želimo da stigne na razinu na kojoj je nekad bio. Osnažujemo se u upravljačkom dijelu i gradimo sve jaču i jaču momčad, s naglaskom na domaću priču – zaključio je Cvek.

Dodajmo da će iz varaždinskog prvoligaša uskoro predstaviti generalnog klupskog sponzora, pišu 24sata.

Facebook Komentari