Zagrebački umjetnik poginuo je prije dva mjeseca, prijatelji skupljaju novac za pogreb

Foto: Facebook

Zagrebački umjetnik Roman Wagner poginuo je u prometnoj nesreći 11. srpnja, a u petak su njegovi prijatelji i kolege na društvenim mrežama pokrenuli grupu ‘Roman Wagner – ispraćaj’, kako bi skupili novac za njegov pokop. Wagner nema u Hrvatskoj živih članova obitelji, zbog čega je njegovo tijelo prema službenoj proceduri prebačeno na odjel Sudske medicine na Šalati, pišu 24sata.

– Mi smo njegovi prijatelji i kolege, i tek smo prije koji dan saznali sve ovo. Tužni i ogorčeni odlučili smo našem Romanu pružiti sprovod, pokopati ga u obiteljsku grobnicu na Mirogoju kraj njegovih roditelja. Želimo mu pružiti oproštaj vrijedan dobrog čovjeka kakav je Roman bio – napisali su organizatori akcije te dodali kako im za pokop treba 10.000 kuna.

– S obzirom na to da u Hrvatskoj više nema rodbine, dopustit će nam kao prijateljima pokojnika da preuzmemo tijelo i organiziramo ispraćaj. Raspitali smo se oko detalja, zbrojili sve troškove, i za te potrebe moramo skupiti oko 10.000 kuna – stoji u objavi.

Mole svakog tko je u mogućnosti, tko je volio i cijenio Romana i njegove roditelje, da pripomogne koliko može, a dodali su kako će sve donacije i prihod biti transparentno objavljivani.

U subotu ujutro na društvenim su mrežama objavili kako su skupili više od pet tisuća kuna.

Roman Wagner rođen je 1980. godine u Zagrebu. Bio je režiser, montažer i glumac. Sin je poznate hrvatske redateljice crtića i glasovne glumice Ivane Vlkov Wagner i montažera HRT-a Zoltana Wagnera.

Podaci računa na koje se može uplatiti pomoć za ispraćaj Romana Wagnera:

Maja Savić
RBA
IBAN: HR1324840083236669343
BIC: RZBHHR2X
Zagreb

Facebook Komentari