Ovršuju ih, a HAVC kaže: Nama su Vrdoljaci baš sve podmirili

Tvrtka Kiklop film, koja je radila “Generala”, dostavila je HAVC-u dokumentaciju kojim je dokazala da su njihova 4,2 milijuna kuna za film namjenski utrošili. Potvrdio je to ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Chris Marcich, pišu 24sata.

– Podmirili su dugove za koje im je HAVC isplatio novac, no mi smo manji dio budžeta. Ne znam kako je s ostalim financijašima – kazao je Marcich.

Dodao je da je kompletiranje financijskog izvješća potrajalo, no da oni vrlo ozbiljno shvaćaju obvezu provjeravanja na što odlazi njihov novac. Iako je uspješno opravdao novac od HAVC-a, među financijašima filma ili serije redatelja Antuna Vrdoljaka su i HRT s 9,6 milijuna kuna, Grad Zagreb s oko 1,8 milijuna kuna i mnogi drugi.

Kiklop film, čiji je direktor Andrija Vrdoljak, sin Antuna Vrdoljaka, imao je poslovnih problema, a neki sudionici projekta požalili su se da im nisu bili isplaćivani honorari. Kako doznajemo, dio glumaca nije plaćen, ali čekaju rješenja o ovrsi.

Ovaj tjedan Telegram je pisao o nepravomoćnoj presudi Trgovačkog suda u Zagrebu prema kojoj tvrtka AMV produkcija, u vlasništvu Marka Vrdoljaka, drugog sina Antuna Vrdoljaka, mora HEP-u vratiti 625.000 kuna, s koliko je ta državna kompanija sponzorirala film “General”.

HEP je trebao biti spomenut u 80 najava kao tvrtka koja je omogućila gledanje serije, a trebali su dobiti i 10 ulaznica za premijeru filma. No sponzorski ugovor nije realiziran u roku, pa je HEP tužio Vrdoljakovu producentsku kuću tražeći povrat novca. Sud smatra da su u trenutku potpisivanja ugovora i uzimanja novca mogli znati s kakvim će se problemima susretati tijekom snimanja.

Facebook Komentari