Reakcije na veliku policijsku akciju, Tomašević: Da se sljedećih godinu dana svaki dan uhiti deset lokalnih korumpiranih šerifa i čelnika, i dalje ne bismo bili niti blizu

Screenshot: N1

Od rano jutros traje policijska akcija u kojoj je uhićeno više osoba. Radi se o zajedničkoj akciji policije i USKOK-a kojom je obuhvaćeno desetak osoba, a vezano uz malverzacije u tvrtci Janaf. Pretresi su u tijeku. Neslužbeno se doznaje da je priveden šef Janafa Dragan Kovačević. U Sabor stiže zahtjev za skidanjem imuniteta dvojici zastupnika, SDP-ovog i HDZ-ovog, piše N1.

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović, član Mandatno izbornog povjerenstva, rekao je za N1 da je u uredu vidio da je stigao zahtjev za skidanjem imuniteta saborskom zastupniku HDZ-a. Davor Dretar je rekao da će “biti zanimljivo sljedećih dana”.

“Otišao sam u ured Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Imao sam prilike vidjeti uživo da je podnesen zahtjev za dvojicu kolega”, kazao je Zekanović.

“Kad sam na sjednici htio tražiti stanku, Jandroković je pretpostavio o čemu je riječ , htio me je spriječiti da kažem… Isključio me je sa sjednice da ne bih uopće iznio ovu informaciju u hrvatsku javnost”, kazao je i zaključio:

“S obzirom na HDZ-ovu većinu, ovo je jako gusta situacija, od danas HDZ više većinu nema.”

Davor Dretar iz Domovinskog pokreta u Saboru je također komentirao najnoviju akciju policije:

“Upravo smo dobili informaciju da je policija uhitila gradonačelnika Velike Gorice, nešto što je povezano s Janafom, pa vjerujem da će to biti zanimljivo pratiti u sljedećim danima.”

“Da se sljedećih godinu dana svaki dan uhiti deset lokalnih korumpiranih šerifa i čelnika, i dalje ne bismo bili niti blizu”, objavio je na Twitteru Tomislav Tomašević iz zeleno-lijeve koalicije, prenosi n1.

Facebook Komentari