Galić o Dodikovom posjetu: Ne možete ignorirati najjačeg političara u BiH

Foto: N1

“Razumljive su reakcije pa nezadovoljstvo u reakcijama s obzirom na činjenicu da Dodik nije nesporna stvar u BiH. On je čovjek koji je možda najjači političar u BiH jer vlada u jednoj polovici države, a drugu blokira jer može”, komentirao je Mirko Galić, javlja N1.

“Ne može se ignorirati najjačeg političara u BiH ako se želi razgovarati o Hrvatima u toj zemlji”, smatra Galić i dodaje kako ne misli da je njegov dolazak u Zagreb jučer svetogrđe jer je bolje razgovarati nego se ignorirati.

Galić ipak ističe da je na politici koja je vodila rat stvorena država u državi koja BiH nameće svoja pravila. Dodaje i da je bolje razgovarati sa svima i tražiti modus da se očigledna neravnopravnost koju Hrvati osjećaju ispravi i da se izbjegne daljnja rasprava o nečemu što se može riješiti.

Komentirao je i današnja uhićenja riječima da je Hrvatska premrežena korupcijom, ali i upozorava da treba čekati dok se ne provede istraga i sudski postupak.

Smatra dobrim da se stvara atmosfera da nema nedodirljivih u Hrvatskoj, ali mu je dramatično da se ovi slučajevi korupcije događaju pri samom vrhu države.

Ističe i da je zabrinjavajuće u slučaju požeškog gradonačelnika Darka Puljašića da je uopće izabran za saborskog zastupnika dok ima optužnicu i sudi mu se.

Facebook Komentari