Austrijanci uputili hitni poziv putnicima autobusa na liniji Zagreb-Graz

Čelništvo kotarske uprave štajerskog grada Leoben u Austriji uputilo je u ponedjeljak hitan javni poziv svim putnicima koji su prošli četvrtak, 20. kolovoza putovali Flixbusom N 881 iz Zagreba do Graza, s polaskom iz Zagreba u 16,15 sati da se odmah jave Okružnoj upravi u Leobenu, jer je u autobusu s njima sjedila žena iz Štajerske pozitivna na koronavirus. Zaražena ženska osoba je potom s Glavnog kolodvora u Grazu nastavila put do Leobena regionalnim vlakom D 852 / REX 4587, te je isti javni poziv upućen i svim putnicima navedenog vlaka da se jave nadležnim okružnim tijelima u Leobenu na telefon br.: 03842 / 4571 281

U pozivu se navodi da je putnica 21. kolovoza napravila PCR test koji je pokazao da je pozitivna na koronavirus. Ističe se da je putnica rekla da je kako u autobusu tako i u vlaku imala zaštitnu masku na licu. Unatoč toga, isti izvor poziva sve putnike iz autobusa odnosno vlaka, u slučaju da imaju infekciju dišnih puteva sa ili bez povišene tjelesne temperature, i uz to neki od simptoma kao što su kašalj, bolovi u grlu, gubitak okusa i njuha, katar gornjih dišnih putova i probleme s disanjem da se odmah jave na austrijski telefon za korona sumnjive slučajeve 1450.

Iako je štajerski okrug Leoben poziv uputio Austrijancima, dobro bi bilo da ga pročitaju i naši Hrvati koji su možda upravo tog četvrtka, 20. kolovoza, ne znajući da putuju s zaraženom putnicom putovali autobusom iz Zagreba do Graza. Ili možda i vlakom od Graza do Leobena, ukoliko možda tamo žive i rade, ili su nekoga posjetili. U takvom slučaju, javite se odmah na testiranje i provjerite da li ste na koronavirus pozitivni lili negativni, kako bi spriječili daljnje širenje zaraze na svoje najbliže i sve ostale ljude, piše Večernji.

Facebook Komentari