Moramo biti oprezni kako bismo štitili ljude, gospodarstvo i radna mjesta

“Intenzivno radimo na donošenju Zakona o obnovi Zagreba i okolice. Danas ćemo održati sastanak na tu temu. U međuvremenu smo dobili odluku EU o isplati 88,9 milijuna eura iz Fonda solidarnosti Europske unije. Također, Ministarstvo graditeljstva i državne imovine radi na pitanju smještaja ljudi koji su u Studentskom domu Cvjetno naselje”, kazao je Plenković u uvodu na sjednici Vlade, javlja N1.

“Otići ću s ministrom Butkovićem na Goli otok u nedjelju ujutro. Potom, kao što smo najavili, potpredsjednici Medved i Milošević će otići u Grubore”, dodao je.

Osvrnuo se i na situaciju s koronavirusom.

“Pandemija se ubrzava, nastavlja se širiti svijetom. Moramo i dalje biti budni i oprezni kako bismo štitili ljude, gospodarstvo i radna mjesta. Bilježimo rast zaraženih, ali je dobro da većina ima blage kliničke simptome. Imamo oko 120 hospitaliziranih i oko 10 na respiratorima i to je jako bitno”, rekao je.

“Ono što primjećujemo je da se radi o mladima i onima koji se vraćaju s godišnjih. Apeliram na sve, posebno na mlade da se ponašaju odgovorno i da ograniče kontakte”, ističe te dodaje da je Malenica tipičan primjer mladog čovjeka koji je bio zaražen, ali se oporavio i sad je spreman raditi.

Facebook Komentari