Starom cestom gotovo dvostruko jeftinije na ljetovanje, autocestom sigurnije i brže

tunel mala kapela

Zbog koronakrize i spašavanja ovoljetnih turističkih rezultata Vlada je odlučila da ove godine neće aktivirati sezonsko poskupljenje cijena cestarina od 10% na autocestama kojima upravljaju Hrvatske autoceste, kao što je to bilo posljednje tri godine, piše Večernji.

Stoga ćemo i ljeti od Zagreba i Splita opet moći za 181 kunu cestarina, a od Zagreba do Rijeke za 70 kuna umjesto 77 kuna, koliko smo plaćali posljednja tri ljeta. Uz to, napokon je ukinuta mostarina za Krčki most, koja se plaćala 35 kuna (za oba smjera). Cinici bi rekli, morali smo dočekati koronu, da bismo si za godišnji odmor mogli priuštiti putovanje autocestom.

Bina Istra, privatni koncesionar koji upravlja Istarskim ipsilonom, nije se vodio potezom državnog HAC-a i od 1. lipnja je poskupio cestarinu za 10 posto, kao što to sezonski radi već godinama, a skuplja će se cestarina naplaćivati do 30. rujna. – Ljetna tarifa je na Istarskom ipsilonu ključna radi održavanja financijske stabilnosti projekta i nastavka gradnje punog profila od četiri vozne trake te pokrivanja povećanih ljetnih troškova upravljanja i održavanja.

Navedeno je upravo sada od najveće važnosti, jer trenutačno realiziramo značajnu investiciju gradnje autoceste od Pazina do Tunela Učka, što je dionica od 30 km na kojoj je angažirano više od 750 radnika, a istovremeno se suočavamo s velikim padom prometa na našoj mreži. Prvu fazu spomenute dionice uspjet ćemo dovršiti i pustiti u promet tijekom ovoga ljeta, odnosno četiri mjeseca prije roka – kažu u Bina Istri. Od 15. ožujka do 24. lipnja, u odnosu na isto razdoblje 2019. godine, Bina Istra zabilježila je znatan pad prometa na Istarskom ipsilonu, od 45 posto.

No, mnogi će i unatoč tome što cestarina ovoga ljeta na većini hrvatskih autocesta neće poskupjeti, barem ne na autocestama kojima upravlja HAC, izabrati staru cestu za odlazak na more. Za one koji s kontinenta idu prema Dalmaciji i ne žele plaćati cestarinu Lička magistrala nudi vrlo solidan komfor. Njome se može voziti ugodno i u dobrom tempu uz uvjet da ne upadnete u veliku gužvu koja je u špicama sezone vrlo izvjesna. Na nekim dijelovima, ako nema gužve, moguće je voziti jako brzo, mnogo brže od dopuštene brzine, što nikako nije preporučljivo.

Dakako, radi vlastite sigurnosti, sigurnosti drugih sudionika u prometu, ali i policijskih radarskih kontrola koje su česte na staroj cesti. Sve su brojniji i fiksni radari. Stoga je svakako preporuka poštovati ograničenja brzine jer ušteda putovanja starom cestom naspram autoceste zaista nema smisla ako platite kaznu zbog prekoračenja brzine.

Ali treba istaknuti da je vožnja starom cestom opasnija i nesigurnija nego vožnja autocestom. Brojna raskrižja, vožnja kroz naselja, pretjecanja, zavojite ceste i očekivane gužve u špicama sezone samo su neke od opasnosti koje vrebaju vozače na staroj cesti. Stoga treba voziti oprezno i bez žurbe, što može biti i prednost ako se odmah tako isplanira put. Primjerice, ušteđeni novac od cestarine može dobro doći za ručak ili neki izlet, poput posjeta Nacionalnom parku Plitvička jezera koji je ove godine također spustio inače astronomske ljetne cijene ulaznica.

Ili možete predahnuti u slikovitim Rastokama gdje možete uživati u slapovima rijeke Slunjčice koja se u predgrađu Slunja ulijeva u Koranu ili u Korenici gdje uz poznati restoran Macola možete razgledati medvjede. Najveća prednost stare ceste jest što se na njoj ne plaća cestarina, odnosno cestarinu ste već platili pri registraciji i kupujući svaku litru goriva, dok se autoceste naplaćuju povrh toga. Prednosti autoceste su neupitna brzina putovanja i veća sigurnost.

Treba imati na umu i da autocesti u ljetnim špicama zna biti velika gužva, naročito vikendima. Pogotovo se to odnosi na subotu kad je uobičajena smjena turista, a hoće li tako biti i ove godine kad se očekuje bitno manje stranih turista, ostaje nam vidjeti.

Što je promet na autocesti gušći, veća je i vjerojatnost prometnih nesreća, a veliku ulogu u tome imaju umor vozača i nervoza. Stoga, ako se i nađete u koloni, ne gubite živce. Kod prvih znakova umora skrenite na odmorište uz autocestu i odmorite se. Općenito, prometne nesreće na autocestama mnogo su rjeđe nego na ostalim cestama, ali kad se dogode, u većini su slučajeva fatalne. Stoga ni na autocesti nemojte juriti i držite propisani razmak od vozila ispred vas.

Kad je promet pojačan, treba voziti vrlo koncentrirano i što je moguće više predviđati poteze drugih vozača. Ako pogledamo usporedbu putovanja autocestom i starom cestom, a za primjer smo uzeli dva pravca Zagreb – Split i Zagreb – Pula, očekivano se autocestom putuje brže. Tako se do Splita autocestom u normalnom tempu vožnje dolazi za oko četiri sata, dok će vam starom cestom trebati oko 5 i pol sati.

Dakako, vrijeme putovanja ovisi i o tome koliko ćete se dugo odmarati. S druge strane, putovanje starom cestom je jeftinije. Osim što ćete uštedjeti cjelokupan iznos cestarine od 181 kn od Zagreba do Splita, uštedjet ćete i na gorivu budući da je starom cestom putovanje kraće i automobil troši nešto manje goriva po kilometru.

Usporedba troškova putovanja autocestom i državnom cestom

Zagreb – Pula

Autocesta 267 km cestarina: 133 kn gorivo: 205 kn trajanje putovanja: 2,5 sati Ukupan trošak: 338 kn Stara cesta 290 km cestarina: – gorivo: 210 kn trajanje putovanja: 4 sata Ukupan trošak: 210 kn

Zagreb – Split

Autocesta 409 km cestarina: 181 kn gorivo: 290 kuna trajanje putovanja: 4 sata Ukupan trošak: 471 kn Stara cesta 365 km cestarina: – gorivo: 265 kn trajanje putovanja: 5,5 sati Ukupan trošak: 265 kn

Facebook Komentari