Plenković bračnom paru Raspudić: Vidim da u obitelji imate dva predmeta interesa

Hrvatski sabor će glasovati o povjerenju novoj, 15. Vladi i drugoj koju će voditi aktualni premijer Andrej Plenković. O povjerenju Vladi, Sabor će glasovati odmah nakon završetka rasprave, za što su im potrebni glasovi većine svih zastupnika – 76, koliko ih HDZ ima s partnerima, zastupnicima manjina, NS Reformista i HNS-a. Nakon što ih Sabor potvrdi, predsjednik i članovi Vlade svečano će prisegnuti.

Nakon što je premijer Andrej Plenković predstavio program Vlade, repliku je imao i Mostov Nino Raspudić. “Kažete da ćete posebno skrbiti o Hrvatima u BiH. U deklaraciji donesenoj u Saboru, MVEP se obvezuje da podnosi izvješće o poštivanju deklaracije. Predlažete nam ministra koji nije obavljao svoj posao. Jeste li odustali od toga?”, rekao je Raspudić, prenosi tportal.

“Drago mi je da ćemo imati saveznika u jačanju statusa Hrvata u BiH. Ta deklaracija nije prošla konsenzusom. Nema zemlje koju sam više posjetio i kojoj sam više pomagao od BiH. Tako će biti i dalje”, rekao je Plenković.

Nakon toga se za repliku javila Marija Selak Raspudić. “Jasno mi je zašto niste poslali program ranije, u njemu koristite rješenja od prije 10 godina. Kako vidite da će rješenje u obrazovanju biti Fuchs čije su prijedloge zakona kada je ranije bio ministar odbili više od 90 posto fakulteta?”, upitala je Selak Raspudić.

“Vidim da u obitelji imate dva predmeta interesa – BiH i obrazovanje. To je najosjetljiviji resor. možda toga nisam bio svjestan prije 4 godine. Napredak u reformi školstva je značajan, a Fuchs će napraviti odličan posao i pripremiti mlade za konkurentnost na tržištu rada”, kazao je Plenković.

PRIJENOS Sabor o povjerenju novoj, 15. Vladi: Ja vam obećavam 7.600 kuna prosječne plaće u Hrvatskoj za 4 godine od danas

Facebook Komentari