Anušić o sastanku s mljekarima: Pokušavamo spasiti radna mjesta

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić sastali su se s predstavnicima mljekarske industrije. Glavna tema njihova sastanka najava je tvrtke Meggle Hrvatska da zatvara pogone i prekida proizvodnju u Osijeku, zbog čega će 160 radnika ostati bez posla.

– Mi smo započeli s procesom koji smo najavili. To je pokušati spasiti prvenstveno radna mjesta, a i proizvodnju odnosno preradu mlijeka u mliječnoj industriji Meggle u Osijeku. Ovo su prvi razgovori, započeli smo na vrijeme i nadam se da ćemo imati konkretne rezultate već nakon ovog prvog sastanka. Ministrica je ovdje i naravno Ministarstvo poljoprivrede. Razgovori se nastavljaju dalje, mi razgovaramo na jako puno strana i s jako puno sudionika o svemu ovome što treba završiti kao uspješna priča, kazao je danas župan Anušić, prenosi HRT.

Meggle grupa sa sjedištem u Njemačkoj donijela je odluku o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje do kraja godine o čemu su u četvrtak informirani svoje zaposlenike. Bez plasmana ostaju i dobavljači među kojima je i 200 malih seoskih domaćinstava.

Sve se objašnjava procesom “optimizacije cjelokupnog poslovanja s ciljem postavljanja dugoročno održivih modela poslovanja na svim tržištima”.

Odluka o gašenju proizvodnje u Osijeku, stoji u objavi za javnost te tvrtke, donesena je zbog dugogodišnjih poslovnih izazova i niza kriza koje su imale negativan utjecaj na poslovanje, od krize aflatoksina, preko krize Agrokora do najnovije koronakrize.

Time će se ugasiti 160 radnih mjesta, a zaposlenici će dobiti otkaz.

– Ministarstvo poljoprivrede, nakon najave Meggle Hrvatska o gašenju proizvodnje u Hrvatskoj, prati situaciju i u najskorije vrijeme se sastaje s predstavnicima vodećih mliječnih industrija, a radi osiguravanja kontinuirane proizvodnje mlijeka na mliječnim farmama s kojih Meggle otkupljuje mlijeko, kazala je u četvrtak ministrica Vučković.

– Ministarstvo poljoprivrede će izvršiti sve potrebne aktivnosti i uložiti sve napore s ciljem očuvanja proizvodnje mlijeka na farmama kooperanata Meggle, poručila je u četvrtak ministrica, prenosi HRt.

Facebook Komentari