Impresivni primjerak na Jarunu: Uhitili muškarca pa mu u stanu našli pitona dugog 5,5 metara

Zoološki vrt u Zagrebu dobio je novog ljubimca na čuvanje, burmanskog pitona dugog 5,5 metara i teškog 50 kilograma!

Neslužbeno, jednog čovjeka su uhitili na području Jaruna, zbog nekog kaznenog djela. Kada su ušli u stan, skamenili su se vidjevši zmijurinu. Odmah su zvali ZOO, čiji su djelatnici preuzeli zmiju koja je u jako dobrom stanju. Vlasnik je može preuzeti kada ga puste na slobodu, kaže Damir Skok, ravnatelj ZOO vrta.

– Pogledajte našeg novog pitončića. Akcija zadivljujućih dimenzija u petak navečer! Naša terenska ekipa u svojem vozilu nikada nije imala ovolikog gmaza! Riječ je o burmanskom pitonu dugom 5,5 metara i teškom oko 50 kilograma. Kolege su ga preuzeli na poziv policije jer je u tijeku postupanje nad njegovim vlasnikom, pišu 24sata.

Posljednjih dana hvatali su se u koštac s gmazićima koji im stanu na dlan, a ovaj su put doslovno imali pune ruke posla. Strah ne poznaju, ali svaku, a pogotovo ovako impresivnu životinju izuzetno poštuju. Zato su je nježno ukrcali u vozilo i odvezli u oporavilište Zoološkog vrta grada Zagreba.

I tamo je pridošli piton izazvao divljenje jer je najduži u Vrtu više od metra kraći od markantnog gosta. Utvrdili smo da je zmija dobrog zdravlja i općeg stanja. Piton je smješten u karantenu i tamo će ostati idućih dana dok ne dobijemo od nadležnih institucija nove upute o njegovu daljnjem smještaju – napisao je Skok na Facebooku.

Facebook Komentari