Moram plaćati alimentaciju za dijete koje sigurno ni nije moje

Jedan se razvedeni tata za Daily Mail požalio kako je požalio kako je bivšoj ženi do sad već za uzdržavanje djeteta već dao oko 315,000 kn, a nakon što je saznao da dijete nije njegovo, dobio je sudsko rješenje u kojem stoji da ‘mora platiti zaostatke alimentacije’.

Iako je u listopadu prošle godine saznao da 14- godišnja kćer nije njegova, britanska agencija za skrb o djeci Child Maintenance Service (CMS) odbila mu je oprostiti oko dvije tisuće funti (16,624 kn).zaostatka alimentacije – koju nikad ni nije morao plaćati. Tu je svotu naime bivšoj dugovao za razdoblje između ožujka 2014. i listopada 2018.

Dugovanje su mu, kaže, jednostavno preračunali u mjesečne rate i obavijestili ga da mjesečno mora plaćati oko 300 kn dok ne pokrije cijeli ‘dug’.

– Mislim da je očito da se ovdje krši zakon i moja prava, budući da plaćam alimentaciju za dijete za koje su i oni ustanovili da nije moje, – rekao je muškarac koji je odlučio ostati anoniman.

– Krajem prošle godine bivša mi je rekla da moja kćer od 14 godina uopće nije moja što mi je bio totalni šok – kaže i dodaje da ga je ‘sve ovo uništilo jer je ‘kćerku’ obožavao, ali i jer je do sad bivšoj ženi za njeno uzdržavanju uplatio stotine tisuća kuna.

– Kako mogu dugovati novac za uzdržavanje djeteta koje nije moje – pita se otac kojem je nakon objave njegove priče CMS pak odlučio oprostiti dugovanje.

– Obavijest o zaostatcima smo dobili prije nego je njegov slučaj zaključen u listopadu 2019. Nakon pregleda dokumentacije, odlučili smo da ‘otac’ ipak ne mora plaćati zaostale alimentacije – rekla je njihova glasnogovornica, pišu 24sata.

Facebook Komentari