U Zagrebu 20 novozaraženih, Šostar: Zaraze u svim većim klubovima

U Zagrebu je 20 novozaraženih koronavirusom, među kojima su pozitivni na COVID-19 povezani s noćnim klubovima, nešto je obiteljskih kontakata, kao i import iz Srbije i BiH.

– U protekla 24 sata u Nastavnom zavoda za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ provedeno je 341 testiranje. Zabilježili smo 20 novih pozitivnih slučajeva u gradu Zagrebu i posljedično tome 79 ljudi je stavljeno u mjere samoizolacije, izvijestila je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Sandra Šikić.

– Imamo slučajeve povezane s noćnim klubovima, dva su slučaja povezana sa slučajem u Đakovu, imamo nešto obiteljskih kontakata te import iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Naravno, testiranja se i dalje rade, objašnjava Šikić.

Iako neki mediji navode da su se zaraze dogodile u narodnjačkim klubovima, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar rekao je za portal HRT-a da nije bila riječ samo o narodnjačkim, već i drugim klubovima.

– Nema većeg kluba u kojem nije došlo do zaraze, rekao je Šostar, dodajući da se svi ti klubovi nalaze u Zagrebu.

Šostar je rekao da će više informacija biti otkriveno na konferenciji za medije zagrebačkog Stožera civilne zaštite.

Šikić kaže da je trenutačno u Zagrebu 99 aktivnih slučaja zaraze koronavirusom i 650 aktivnih samoizolacija.

Rekla je da je u Psihijatrijskoj bolnici “Sveti Ivan” u zagrebačkom Jankomiru jedan novooboljeli zdravstveni djelatnik koji je od prije bio u samoizolaciji te jedan novooboljeli pacijent kojemu se ponavljao test.

– To znači da zasad u bolnici ‘Sveti Ivan’ imamo ukupno 23 oboljele osobe – 17 oboljelih pacijenata i šest oboljelih zdravstvenih djelatnika, istaknula je Šikić. Dodaje da nisu svi oboljeli zdravstveni djelatnici u toj bolnici s područja Zagreba.

Rekla je i da u jednom zagrebačkom dječjem vrtiću gdje je na koronavirus pozitivno jedno dijete, nema novih slučajeva zaraze. U samoizolaciji je 14-ero djece i dvije odgajateljice, prenosi HRT.

Facebook Komentari