Britanci zbog vrućine okupirali plaže, ne mare za socijalnu distancu, ali muči ih premijerovo zdravlje

U srijedu se temperatura zraka diljem Velike Britanije penjala do 28 Celzijeva stupnja, što je dosad i službeno najtopliji dan u ovoj godini, pa su tisuće Britanaca preplavile plaže i automobilima stvorile velike prometne gužve, osobito u Devonu i Cornwallu, što je razbjesnilo lokalno stanovništvo.

– Kao da je kolovoz, a ne svibanj! Nevjerojatno! Nepromišljeni vozači parkiraju gdje god stignu i blokiraju ceste, pješaci zbog njih ne mogu koristiti nogostupe, o vatrogascima i kolima hitne pomoći neću niti pričati, nema šanse da bi se ikad uspjeli probiti kroz ovaj kaos.

Ljudi su u gužvi i na vrućini brzo gubili živce, pa je u više navrata morala intervenirati i policija, koja je čak apelirala na građane da ne kreću prema obali.

– Nitko se ne pridržava socijalne distance. Razočarani smo ponašanjem razularene mase – izjavio je glasnogovornik turističke zajednice Woolacombea.

No gužvu je u srijedu definitivno pokušao izbjeći britanski premijer Boris Johnson koji je ostao u Londonu. Snimljen je dok se s jutarnjeg trčanja vraćao u Downing Street, a kako mu je ovo bio drugi dan zaredom da trenira, mediji su se raspisali da premijer očajnički želi smršavjeti, pogotovo nakon što je zbog koronavirusa kojim se zarazio završio na odjelu intenzivne njege.

Johnson je prije hospitalizacije imao 111 kilograma, a sva nedavna istraživanja pokazala su kako prekomjerna tjelesna težina udvostručuje rizik od potrebe za bolničkim liječenjem koronavirusa.

No mnogi su komentirali kako premijer na najnovijim fotografijama izgleda blijedo i iscrpljeno pa su se zabrinuli za njegovo zdravlje. Je li na njega isto utjecala vrućina ili je samo pretjerao s treninzima, ostaje nepoznanica, piše Jutranji list.

Facebook Komentari