U KBC-u Split još dvije osobe preminule, 10 novozaraženih korona virusom

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Split preminule su dvije osobe starije životne dobi (ženska osoba rođena 1933. godine i muška osoba rođena 1935. godine), izvijestio je županijski stožer.

Uz nekoliko kroničnih bolesti osobe su imale i infekciju COVID19. Preminula osoba 1933. godišta bila je korisnica Doma za starije i nemoćne Split smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ od ukupno 142 obrađena testa još je 10 osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita 4, Makarske 2, Solina 2, Dicma 1 i Muća 1.

Među novooboljelim osobama dvoje je zdravstvenih djelatnika i to 1 privatni fizioterapeut, 1 medicinska sestra iz Doma u Vukovarskoj koja je bila u samoizolaciji i nije imala kontakt niti sa korisnicima niti sa djelatnicima.

Među novooboljelim osobama 7 osoba je iz samoizolacije. 72 osobe na području Splitsko-dalmatinske županije su izliječene. 97 osoba je hospitalizirano. 7 osoba se nalazi na respiratoru i to 5 iz Splitsko-dalmatinske županije i 2 iz Šibensko-kninske županije. 93 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji.

13 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu. Na dan 20.4.2020. na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno je 419 osoba zaraženo koronavirusom.

Share This Article