Božinović upozorio na zlonamjerne mailove, izbrišite ih; Za 1083 dojava utvrđeno da se radi o kršenju mjera samoizolacije

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović upozorio je na pojavu zlonamjernih mailova za pristup internet bankarstvu.

”Napadači se u poruci predstavljaju kao služba zadužena za sigurnost u banci i upozoravaju građane da je treća strana imala pristup njihovim kreditnim karticama te da su zbog toga morali privremeno blokirati rad s karticama. Kako bi građani mogli ponovno raspolagati s kreditnim karticama, od građana traže da slijede poveznicu putem koje bi se trebali prijaviti na internet bankarstvo i potvrditi svoj identitet. Ako dobijete takvu poruku putem maila, ne otvarajte poveznicu, već izbrišite poruku”, poručio je.

Božinović je izvijestio da je do subote u 11 sati izdano 382.191 propusnica, a odbijeno je 9625 zahtjeva. Do subote u podne evidentirano je 3802 dojave o kršenju samoizolacije, od čega je za 1083 dojava utvrđeno da se radi o kršenju mjera samoizolacije.

Večeras slijetanje aviona iz Rima, Lisabona i Madrida te Stockholma

Božinović je kazao da će zrakoplovnim letovima koje je organizirala Vlada za povratak hrvatskih državljana iz inozemstva večeras u Zagreb doputovati oko stotinu hrvatskih državljana, a konačna lista putnika bit će utvrđena tijekom dana.

Na letu Rim – Zagreb za sada je 28 hrvatskih državljana i pet Slovenaca. Letom iz Lisabona i Madrida doputovat će 43 osobe, a iz Stockholma 31.

Dodao je da će u nedjelju, na Breganu stići autobus sa 118 hrvatskih državljana, a katamaranom Ancona – Zadar stići će 20 hrvatskih državljana i 14 državljana Crne Gore, prenosi besplatno Hina.

Share This Article