Iznenada preminuo igrač zlatne Dinamove generacije iz 1982.

Foto: GNK Dinamo

U dubokoj boli javljamo da je u Zagrebu u petak u ranim jutarnjim satima iznenada preminuo Davor Braun, igrač zlatne Dinamove generacije iz 1982. godine i aktivni član maksimirskih veterana, piše Dinamo.

„Charlie mlađi“, kako su ga od milja zvali Dinamovi kibici, bio je sin proslavljenoga maksimirskog braniča iz šezdesetih godina, Mirka Brauna. Popularna afro-frizura, visoka figura, čvrsti gard… U sjećanjima ćemo „zamrznuti“ upravo takav kadar, toliko karakterističan za Davora u doba dok je plesao maksimirskim travnjakom. Vremenom je bujna kosa malo “okopnila” i promijenila boju, ali ostao je onaj žustri gard začinjen temperamentnim i polemičkim pristupom kojim je “secirao” nogometne teme, a posebice one vezane uz njegov Dinamo.

I znamo da će nam pogled uvijek zalutati ka popularnom kafiću “Charlie” na zagrebačkoj špici, kulisi uz koju su se uvijek znale rasplamsati oštre nogometne polemike i gdje je upravo Davor nerijetko znao preuzeti simpatičnu ulogu svojevrsnoga moderatora.

Davor Braun rođen je 15. studenoga 1963. godine u Zagrebu, prošao je maksimirsku nogometnu školu, u prvoj je momčadi plavih nastupao tri sezone, potom igrao za Zagreb, austrijski LASK… Zadnjih je godina bio aktivni član Dinamovih veterana i rado se odazivao svakoj akciji i druženju.

Njegovi sinovi Patrik i Dominik igraju u Dinamovoj školi i ponosno predstavljaju treću generaciju Braunovih u plavome klubu.

GNK Dinamo i ovim putem izražava iskrenu sućut obitelji Davora Brauna. Dragi prijatelju, neka ti je vječna slava i hvala.

Facebook Komentari