VIDEO Trump najavio obustavu svih putovanja iz Europe; EU ne odobrava Trumpovu odluku

Predsjednik Donald Trump najavio je obustavu svih putovanja iz Europe u Sjedinjene Države na sljedećih 30 dana u pokušaju suzbijanja širenja koronavirusa. Trump je rekao da Europska unija “nije poduzela iste mjere opreza” koje su Sjedinjene Države uvele radi suzbijanja epidemije, piše La Repubblica.

Ujedinjeno Kraljevstvo nije uključeno u zabranu putovanja. Trump je također rekao da će “uskoro poduzeti hitne mjere” kako bi pružio financijsku potporu malim poduzećima i ljudima pogođenima korona virusom ”

Amerika otkazuje skupove, nakon Chicaga i Bostona, New York je otkazao i Paradu dana svetog Patrika, najveću takvu proslavu na svijetu. To je prvi put nakon više od 250 godina. Blagdan zaštitnika Irske, sveti Patrik, slavi se svake godine 17. ožujka i najvažniji je praznik godine u Republici Irskoj koja je u ponedjeljak otkazala sve povorke u cijeloj zemlji. New York za sv. Patrika privlači do 250.000 posjetitelja svake godine.

EU ne odobrava Trumpovu odluku

“Koronavirus je globalna kriza, nije ograničena na bilo koji kontinent i zahtijeva suradnju, a ne jednostrane akcije. EU ne odobrava činjenicu da je odluka Sjedinjenih Država da povećaju zabranu putovanja donesena jednostrano i bez savjetovanja.” Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel rekli su: “Europska unija snažno djeluje kako bi ograničila širenje virusa”.

Facebook Komentari