Korona virus: U Sloveniji broj zaraženih narastao na 57

Do 14 sati u srijedu u Sloveniji je potvrđeno 57 koronavirusnih infekcija. Provedeno je 2270 ispitivanja. Još prije dva sata bilo je deset potvrđenih slučajeva manje. Od utorka navečer broj potvrđenih slučajeva zaraze porastao je za 23, što je statistički najveći dnevni porast novoinficiranih ljudi u susjednoj zemlji do sada.

UKC Ljubljana je u međuvremenu objavio da je 20 osoba hospitalizirano zbog virusa Covid-19. Od toga 19 je u redovnom odjelu, a očekuje se otpuštanje najmanje dvojice. Na intenzivnoj njezi je jedna osoba zaražena novim koronavirusom zbog ozljede, prenosi 24ur.

Njegovo je stanje kritično, ali ne zbog virusa, već zbog drugog stanja, između ostalog i zbog ozljede zbog koje je završio na operaciji. Međutim, njegovo zdravstveno stanje bilo je loše prije nego što je primljen u bolnicu zbog prethodne ozljede. Trenutno je u kritičnom stanju zbog polimorbidnosti, dok je koronavirus samo još jedna otežavajuća okolnost, rekao je generalni direktor UKC-a Janez Poklukar na konferenciji za novinare u podne.

Share This Article