Dalić objavio popis za predstojeće utakmice: Što ako dođe do odgode turnira u Kataru?

Tri mjeseca uoči predstojećeg Eura 2020. izbornik Zlatko Dalić objavio je prvi popis reprezentativaca u ovoj godini. Pred Hrvatskom su ovog mjeseca dvije jake prijateljske provjere koje ćete uživo moći gledati na Novoj TV i GOL.hr-u, protiv Švicarske (26. 3.) i Portugala (30. 3.) na turniru u Kataru.

Barem je takav plan jer znamo da širenje koronavirusa po svijetu odgađa mnoge sportske događaje. Zasad ide sve po planu osim što u Katar možda neće moći naši nogometaši koji igraju u Italiji. Katar, je, naime, uveo dvotjednu karantenu za sve koje dolaze iz te zemlje, koja je uz Kinu najviše pogođena koronavirusom.

Marcelo Brozović, Mario Pašalić i Ante Rebić igraju u Lombardiji, koja je postala velika karantena, a tu je i Milan Badelj. U Katar po tome ne smije ni Cristiano Ronaldo i pravo je pitanje što će organizator nakon svega odlučiti.

“Na popisu su, znači da idu, ali situacija se prati”, odgovorio je na to pitanje glasnogovornik Tomislav Pacak.

Dalić je na popis stavio najjače snage i poručio kako se ponašaju kao da će svi moći igrati te da će se turnir održati prema planu.

“Iskreno se nadam da će do toga doći, da neće biti otkazivanja, ali pamtit ćemo tijek situacije i tako se ponašati. Stavljali smo velik broj igrača na pretpozive ako se desi nešto što ne možemo utjecati.”

Koliko vam sve remeti ova situacija?

“Ne remeti ništa, ja se ponašam kao da će biti sve OK. Ako ne bude, onda ćemo reagirati.”

Što Dalić očekuje vidjeti u ove dvije utakmice.

“Moj plan je da damo svima šansu da igramo, da dobiju minute i da se ponovno okupimo, da vidimo igrače i u kakvom su stanju. Dogovor s njim (Kalinić, opa.a.) je da ako ne bude branio, zamijenit ćemo ga s Grbićem. Pokušat ćemo neke sisteme i vidjeti što možemo napraviti. Nemamo puno vremena ni kasnije i moramo sve iskoristiti.”

Što ako se turnir otkaže?

Hrvatski nogometaši ovog proljeća imaju puno bolju minutažu nego na jesen.

“Imamo bolju situaciju, ne možemo mi to mijenjati. Najvažnije da do Eura dođu svi spremni. Rekao sam da nekima mogu progledati kroz prste manje minutaže, ovim mlađima baš i ne. Imamo igrača koji se nameću, to je dobro za budućnost. Neću previše odstupati od svojih principa i igrača koji su iznijeli kvalifikacije.”

Što ako dođe do odgode turnira u Kataru, imate li plan B?

“Koliko ja znam nema neke odluke, situacija se mijenja. Ali nema odluke, ne mogu imati stav o tome jer ne znam i nisam kompetentan. Ponavljam, radimo kao da će sve biti u redu.”, piše gol.hr.

Popis za Švicarsku i Portugal

VRATARI: Dominik Livaković, Simon Sluga, Lovre Kalinić

OBRANA: Dejan Lovren, Domagoj Vida, Šime Vrsaljko, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Tin Jedvaj, Mile Škorić, Dario Melnjak

VEZNI RED: Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Milan Badelj, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić

NAPAD: Ivan Perišić, Bruno Petković, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Nikola Vlašić, Josip Brekalo

PRETPOZIVI: Ivo Grbić, Josip Juranović, Domagoj Bradarić, Filip Bradarić, Filip Benković, Mislav Oršić, Marko Marić, Antonio Čolak

Facebook Komentari