Psihijatar o spaljivanju Nakaradne obitelji s djetetom Nenadom Stazićem: Ono što smiju ljevičari kroz umjetnost, ne smije narod kroz satiru

Psihijatar Herman Vukušić o karnevalu na fb-u.

“TKO ZBOG KARNEVALA RADI KARNEVAL OD DRŽAVE?

U Hrvatskoj se, sudeći po nedavnim zbivanjima, na osnovu “slobode umjetničkog izražavanja” smije sve: od glorificiranja simbola totalitarnih režima pa do ismijavanja nacionalnih simbola.

Ali, ako se radi o drevnoj tradiciji pokladnog “žrtvovanja”, odnosno spaljivanja “fašnika” iliti “krnje” kako ga zovu u Imotskom, odmah (naravno!) vrijede neka druga pravila.

Ono što smiju ljevičari kroz umjetnost, ne smije narod kroz satiru.

Ove godine u Imotskom je na karnevalu spaljena figura istospolnog udomiteljskog para i odmah je to od strane onih koji su oduševljeno promatrali revitalizaciju zvijezde petokrake u Rijeci ocijenjeno kao “divljaštvo i vandalizam”, a Bauk (iz) SDP-a već prijeti kaznenim prijavama protiv organizatora.

Mladi, dežurni bakanalijski potrošač državnih sredstava, Bojan Glavašević, već po društvenim mrežama poručuje Imoćanima da nište neće zaustaviti “promjene koje dolaze”!

Pri tome zaboravljaja da su Imoćani kroz svoju karnevalsku povijest već više puta demonstrirali otpor spram “promjena”.

Tako su 1947. na karnevalskoj povorci spalili prvi sapun; 1953. kao krnje je spaljena djevojka iz susjednog sela nakon što je lokalni svećenik najavio kako više neće sklapati brakove između zaručnika koji su u krvnom srodstvu, a “gorio” je i Nikola Tesla, spaljen nakon što je u Imotski mjesto stigla struja.

Čak su jednom spalili i IQ test koji nisu znali ispuniti😊

Međutim, da nije Imotski baš sam u otporu društvenim “promjenama” (kako na tumačenje pojma obitelji gleda Glavašević), govori i činjenica da jučerašnje nacionalno ispitivanje javnog mijenja pokazuje kako je skoro dvije trećine građana protiv udomljavanja djece od istospolnih brakova.

To, naravno, neće zaustaviti Bauka, Glavaševića, Stazića i slične da nam i dalje od države pokušavaju napraviti karneval…..”, napisao je Vukušić.

Progresivno: Predsjednik Milanović pokreće javni linč protiv maškara u Imotskom, Bauk piše kaznenu prijavu

VIDEO Imoćani spalili “Nakaradnu obitelj s djetetom Nenadom Stazićem”

Spalili Milanovića i Tita, javio se gradonačelnik HDZ-ovac kojem je to neprihvatljivo

FOTO Id i Ego: Riječki gradonačelnik se konačno obradovao sebi i razveselio se

Facebook Komentari