Kujundžić: Umro bih od srama da se utvrdi da nešto nije točno

Objašnjavajući situaciju u vezi s detaljima oko njegove imovinske kartice ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je novinarima ispred zgrade Vlade da je on spreman izići pred Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, ali “u ljudskom smislu i pred bilo koga”, piše HRT.

– Ako se utvrdi da bilo što nije točno, ja bih isti tren ne dao ostavku, nego umro od srama. Sve što sam rekao lako je provjerljivo, a što se zlonamjerno interpretira, to je nešto drugo. Pozajmicu mi je dao prijatelj iz studentskih dana. Drugi put ću unajmiti profesionalca da mi ispuni imovinsku karticu, izjavio je. Potvrdio je da će se danas sastati s premijerom Andrejem Plenkovićem te da on ima pravo smijeniti svakoga ministra.

Mediji su ovih dana pisali o nepodudarnosti u imovinskoj kartici ministra zdravstva Milana Kujundžića s kupovinom nove kuće u zagrebačkom Maksimiru, a potom i o obiteljskoj kući u Markuševcu, u kojoj živi sa suprugom, a za koju tvrdi da vrijedi 900.000 kn iako je njezina tržišna vrijednost dvostruko veća.

Uoči užeg kabineta Vlade RH nekoliko ministara odgovaralo je na novinarska u vezi s ministrom Kujundžićem.

– Čekamo objašnjenje, ne mogu govoriti više o tome nego što znam. Kolega Kujundžić je dao već nekakva objašnjenja… Ja ne mogu suditi nikome, pa niti njemu. Prvo je on, pa razgovor s premijerom pa Povjerenstvo za sukob interesa, ističe ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Na pitanje bi li on da posudi novac, to naveo u imovinskoj kartici, Butković odgovara:
– Sve što radim dužan sam navesti u imovinskoj kartici. I ne samo ja, nego svatko od nas.

Komentirao je još jednom svoju potporu premijeru Andreju Plenkoviću.

– Zadatak ovih unutarstranačkih izbora je, i rezultat bi trebao biti takav, da razlike među nama ako postoje, nakon izbora budu što manje i da ujedinjeni idemo u parlamentarne izbore. Ako to ne napravimo onda smo svi skupa pali na ispitu, zaključuje.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman kazao je “da se nije bavio ministrom Kujundžićem.”

– Gospodina Kujundžića poznam kao uglednom liječnika sa svjetskom reputacijom, profesora. On će to sve objasniti, kazhao je. Na pitanje bi li Kujundžić trebao odstupiti, Grlić Radman je kazao da ne može on o tome govoriti. Na tvrdnju novinara da ministri u EU odstupaju i zbog manjih problema, ministar Radman je kazao kako “svega ima u Europskoj uniji”.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek rekla je da problem oko imovinske kartice treba razjasniti sam Kujundžić, dodavši da se ona jako trudi oko svoje imovinske kartice te da svi trebaju biti detaljni i precizni.

Ministar financija Zdravko Marić rekao je da svi ministri imaju njegovu potporu te da nema nikakvih informacija o slučaju imovinske kartice ministra Kujundžića.

– Potpora je svakom mojem kolegi uvijek bila, mi smo u timu, ne ulazim u privatne odnose, radimo i surađujemo dobro, a on će sve pojasniti, rekao je Marić.

Dodao je kako treba biti oprezniji prilikom ispunjavanja imovinskih kartica te kako o svojim iskustvima sa Povjerenstvom za sprečavanje sukoba interesa “može pričati dva tri dana bez prestanka”.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković nije posebno željela komentirati Kujundžićev slučaj, već je podsjetila da je i sama imala problem s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa vezano za Nadzorni odbor Komunalnog održavanja u Pločama, piše HRT.

Ministar Kujundžić oglasio se o kupovini kuće

Facebook Komentari