Reakcije na odlazak Žetončićke iz Bandićevog kluba, što kaže Milanka Opačić i Milanovićev intimus Saucha, koji podržavaju Plenkovića

Reporterka N1 Matea Dominiković pitala je bivše članove SDP-a, od kojih su neki prešli u Klub zastupnika Milana Bandića, kako gledaju na potez Ane Komparić Devčić.

Zdravko Ronko za N1 tvrdi da je stanje u saborskom Klubu Milana Bandića i dalje “standardno”. Iz SDP-a je, kaže, izašao jer se nije slagao s šefom stranke Davorom Bernardićem.

Isto za N1 kaže i Milanka Opačić.

“Moj odlazak nema veze sa Zoranom Milanovićem, već s drugim ljudima. Ta vrsta licemjerja dosegnula je svoj vrhunac. U SDP se ne planiram vratiti dok su tamo ljudi zbog kojih je sam i otišla i o tome iskreno ne razmišljam.”

“Moja lojalnost nije prema HDZ-u, nego prema ljudima iz HNS-a”

Tomislav Saucha, pak, kaže da je sada koncentriran na ročište koje je u ponedjeljak.

Dodaje da cijeni i podržava Zorana Milanovića i da mu nije htio štetiti u kampanji zbog situacije u kojoj se nalazi.

“Bilo bi najlakše gumicom pobrisati sve, toliko je vode prošlo ispod mosta, sumnjam da bi me primili nazad. No, moja lojalnost nije prema HDZ-u, to je prema ljudima iz HNS-a koji se trude, rade i korektni su.”

Podsjetimo, saborska zastupnica Ana Komparić Devčić napustila je Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika.

Kako doznaje N1, razlog je to što je Klub zastupnika Milana Bandića priklonjen vladajućoj većini. Ona je, kaže, ona ostala van toga, što pokazala svojim glasanjem u Saboru. Komparić Devčić zasad planira ostati nezavisna zastupnica.

Ana Komparić Devčić bivša je članica SDP-a, u koji se učlanila 1998. godine. Bandićeva zastupnica postala je u prosincu 2018. godine, kao dvanaesta članica njegovog saborskog Kluba. Kao razloge odlaska iz SDP-a navela je da je “politički bankrot” stranke.

Kako je rastao Klub Milana Bandića

Odlaskom Komparić Devčić Bandićev klub ima deset zastupnika i zastupnica.

Inače, iako je Bandićeva stranka na izborima osvojila samo jedno zastupničko mjesto, u jedno je vrijeme njegov klub imao čak 13 zastupnika, a kroz klub je ukupno prošlo 14 zastupnika.

Ubrzo nakon izbora, Bandić je pojačao klub sa četiri zastupnika manjina: mađarske Robert Jankovics, romske Veljko Kajtazi, albanske Ermina Lekaj Prljaskaj i češke Vladimir Bilek.

Potkraj studenoga prošle godine stranci je pristupio bivši HSU-ovac Kažimir Varda koji je i jedini član kluba koji pripada i Bandićevoj stranci.

S liste Živog zida priključio mu se Ivica Mišić, bivša HNS-ovka Marija Puh, bivši HSU-ovac Kažimir Varda te bivši SDP-ovci Milanka Opačić, Ana Komparić Devčić, Zdravko Ronko i Siniša Varga.

Početkom 2019. iz HSS-a je u Bandićev klub došao i Mladen Mađer.

U isto vrijeme klub je napustio zastupnik Reformista Darinko Dumbović, a krajem rujna i zastupnik mađarke manjine Robert Jankovics, koji je do tada bio predsjednik Kluba zastupnika.

Iz šatora pobjednika u šator pobjednika: Žetončićka ponovo osjetila bilo vremena i napustila Bandićev saborski klub

Share This Article