2.8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Drama sa zastavom RH u Londonu: Prva je bila 'pojednostavljena', druga sa...

Drama sa zastavom RH u Londonu: Prva je bila ‘pojednostavljena’, druga sa sivom šahovnicom…

Čelnici 29 zemalja članica NATO-a počeli su u srijedu u Londonu sastanak na vrhu kako bi obilježili 70. obljetnicu Saveza.

U utorak navečer sudionike sastanka na vrhu primila je britanska kraljica Elizabeta II. u Buckinghamskoj palači, a nakon toga i britanski premijer Boris Johnson.

“Sinoć je bila prigoda za razmjenu mišljenja sa šefovima država koji su ovdje na 70. obljetnici Saveza. Mislim da je ozračje bilo vrlo dobro. Komentirali smo sva aktualna globalna sigurnosna pitanja, ambicije Saveza za razdoblje koje je pred nama, njegovu ključnu ulogu za mir koji je osigurao u transatlantskom prostoru u ovih sedam desetljeća”, rekao je prije početka sastanka hrvatski premijer Andrej Plenković.

Prije samog početka današnje Plenkovićeve konferencije zbivala se prava drama.

Naime, čak se dvaput mijenjala hrvatska zastava jer nije odgovarala pravilima, pišu vijesti.hr.

Prije početka konferencije bila je postavljena ‘pojednostavljena’ zastava na kojoj su u kruni na grbu bili pojednostavljeni simboli.

Nakon što su upozoreni da zastava ne odgovara izgledu simbola prave zastave Republike Hrvatske naloženo je da se ista promijeni.

Ubrzo je stigla nova zastava. Postavljala su je dvojica s pomoću mobitela i, pretpostavljaju vijesti.hr, interneta i fotografije prave hrvatske zastave. Iako im se isprva činila da je bolja od prethodne, ubrzo je primijećeno kako su bijela polja na šahovnici zapravo – siva.

Naloženo je i po drugi put da se zastava zamijeni. Tako se u Londonu dogodila – treća sreća. Napokon je postavljena odgovarajuća zastava Republike Hrvatske.

Ubrzo je kraj zastave stao i premijer Plenković i počeo s konferencijom.

Plenković: Zahtjev za opozivom ministrice očekivan je pokušaj destabilizacije vlasti; Radimo na ukidanju viza za SAD

Najnovije

Još iz rubrike